fbpx
Иновации 21Hotels: FlyZoo Hangzhou Hotel- изкуствен интелект, роботи и топ обслужване

21Hotels: FlyZoo Hangzhou Hotel- изкуствен интелект, роботи и топ обслужване

Днес в епизод от рубриката 21Hotels отново ще ви върнем обратно към Китай и високите технологии. Представяме ви хотел FlyZoo, който стана известен веднага след откриването си, като хотел на бъдещето, използвайки множество технологии, изкуствен интелект и максимално количество удобства за своите клиенти.

Собственост на китайския гигант за електронна търговия Alibaba Group и подкрепян от Fliggy, онлайн платформа за пътуване, хотел FlyZoo използва редица услуги като изкуствен интелект, включително роботизирани дроиди, които носят храна и чисти кърпи.

Открит в края на миналата година, хотелът с 290 стаи се намира в близост до централата на Alibaba в източната част на страната, в Ханджоу, на 170 км югозападно от Шанхай. Пътуващите могат да използват хотелското мобилно приложение, за да резервират и разгледат стаи в 3D вариант, докато местните китайски гости могат да го използват и за регистрация, като просто направят снимка на лицето си (лицево разпознаване). Чуждестранните гости трябва да използват някой от киоските за безконтактна регистрация във фоайето при пристигането си.

Оттам нататък гостите могат да избират да използват лицевото разпознаване, вместо ключове или ключ-карти, за достъп до хотела, асансьорите и стаите.

Всяка стая е оборудвана и с интелигентен асистент Tmall Genie, който може да регулира температурата, светлините, завесите, да управлява телевизора, да пуска музика и да отговаря на въпроси, с прости гласови команди. Гостите могат да използват Tmall Genie, за да поръчат ново хотелско бельо, храна и напитки в стаята.

В ресторанта на хотел FlyZoo, гостите също така поръчват храната си чрез мобилното приложение, като чиниите им се сервират от роботи. Фитнес залата разполага с интерактивен дигитален под и стена за високотехнологични тренировки.

„Тъй като интелигентните технологии променят индустрията, хотел FlyZoo представлява стремежът на Alibaba да се свърже сектора на гостоприемството с този на технологиите и в крайна сметка вдъхновява туристическата индустрия да възприеме иновациите“, казва Анди Уанг, изпълнителен директор на Alibaba Future Hotel.

„Всичко се отнася до ефективността на услугата и последователността на обслужването, защото роботите не са повлияни от човешкото настроение. Понякога казваме, че не сме в настроение, но системата и роботът винаги ще бъдат в настроение“, добави той.

Част от фитнесът на хотел FlyZoo

От основаването си през 1999 г. Alibaba Group Holding Limited се разшири в областта на електронната търговия, пътуванията, търговията на дребно и технологиите и сега е една от десетте най-скъпи компании в света. През януари 2018 г. тя стана втората азиатска компания, която премина пазарната цена от 500 милиарда долара.

FlyZoo съчетава много от интересите на Alibaba, създавайки един от най-футуристичните хотели в света, поне по отношение на технологиите. Изглежда обаче, че нововъведенията няма да са само за собствеността на Alibaba. Те вече си сътрудничат и с Marriott International по отношение на технологията за лицево разпознаване.

Процесът на традиционно настаняване в хотел отнема най-малко три минути и дори повече през пиковите часове, като по-голямата част от него е чакане на опашка. С въвеждането на технологията за разпознаване на лица, процесът на регистрация може да приключи за по-малко от минута. Гостите просто трябва да сканират личните си документи, да направят снимка и да въведат данни за контакт в киоските за самообслужване. След това устройството ще издаде ключ карти за стаите, след като са потвърдени самоличността и информацията за резервациите.

Уебсайт на хотел FlyZoo: http://flyzoo.hangzhouhotelsweb.com/en/

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро

Експертни мнения: Има ли бъдеще за новия “Thomas Cook”?

"Старият" Thomas Cook, 179-годишна компания и вторият по големина туроператор в света след TUI, се срина през септември 2019 г. Fosun Tourism Group, китайски конгломерат за пътувания, който вече притежаваше известния Club Med, купи права върху марката на фалиралата компания за 14 милиона долара.

Българите – третата по големина група чужди туристи в Турция

Броят на чуждестранните посетители в Турция е достигнал 7,3 милиона в периода януари-август, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на данни на министерството на културата и туризма. Данните бележат спад с цели 76,6 процента в сравнение със същия период на миналата година, който се дължи на ограниченията за пътуване, наложени срещу разпространението на COVID-19.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин