fbpx
Иновации 21Hotels 21Hotels: Parkroyal Collection Hotel- еко хотел на бъдещето

21Hotels: Parkroyal Collection Hotel- еко хотел на бъдещето

Ето, че дойде време за поредния епизод от рубриката ни 21Hotels! Днес ще ви представим хотел Parkroyal Collection Pickering, който се намира в сърцето на Сингапур и съчетава най-високо ниво на устойчивост, иновации и добро обслужване.

Този невероятен хотел е като никой друг. Интегрирайки дизайна и природата, гостите ще бъдат пренесени в друг свят веднага щом стъпят в хотела. Представете си, че сте посрещнати от пеене на птици и ослепителна 13 метра висока зелена стена, което създава панорамна 180-градусова гледка към гора.

Всеки устойчив детайл е внимателно изработен – от “небесни градини” (sky gardens) с нулева енергия и събиране на дъждовна вода до система за естествено проветрение на коридорите и гигантски стъклопакет, обработен с UV, в атриума. Хотелите Parkroyal Collection осигуряват гостоприемство, като същевременно защитават околната среда за бъдещите поколения.

Хотелът, разположен в централния бизнес район на Сингапур е създаден като концепция „хотел в градина” с над 15 000 кв.м зеленина.

Вървейки по коридорите към стаята си..

Изглежда повече като влизане в хижа в гората, отколкото в обикновен хотел.

Дизайнът на стаите включва много дърво в пода и стените, като усещането е повече като резорт, отколкото като градски хотел и придава на стаята естествено усещане. Това впечатление се подсилва от функции като стъклени бутилки с вода, които се пълнят ежедневно или при поискване, вместо пластмасови бутилки.

Стаите на хотела са оборудвани със сензори за светлина и движение, които помагат за пестене на енергия. Целогодишно хотелът предлага и уелнес изживяване за гостите, от местни и органични заведения за хранене на растителна основа, собствена билкова градина, до „зелени сватби“ (green wedding- Зелена сватба или екологична сватба е всяка сватба, на която двойката планира да намали екологичното въздействие на своето специално събитие върху планетата).

25-метровият открит басейн с минерална вода на хотела също е снабден с 1380 оптични светлини в основата си, което според хотелската компания създава усещането за плуване сред „мигащи звезди“ през нощта.

Коментирайки хотела, Чо Пенг Су, изпълнителен директор на Pan Pacific, заяви: „Parkroyal Collection е създаден за онези туристи с чувство за цел и отговорност в сърцето. Той демонстрира, че устойчивостта и съвременният начин на живот могат да съществуват съвместно, чрез съзнателен дизайн и усилия. Брандът има дългосрочна гледна точка на грижа и устойчивост към нашата среда и общност”.

Освен, че хотелът е строен с мисълта да бъде устойчив, в Parkroyal Collection са въвели още множество инициативи и политики за опазване на околната среда. В целия хотел са поставени кошчета за разделно събиране на отпадъците, както в стаите, така и в общите части. Пространствата, като външни хотелски коридори са проектирани да бъдат естествено проветрявани, за да се намалят нуждите за охлаждане на сградата

Централната охладителна система е проектирана да увеличи максимално ефективността си на работа, като включва различни стратегии за управление, чрез системата за управление на сгради (BMS).

Обширните ландшафтни площи са проектирани така, че да се самоиздържат и да разчитат минимално на скъпоценните ресурси – потреблението на вода е сведено до минимум от събирането на дъждовете и използването на NEWater.

Огромното количество зеленина в сградата абсорбира топлината, засенчва твърдите повърхности и изпарителната транспирация, което води до подобрено качество на въздуха.

Parkroyal Collection Hotel в Сингапур е един чудесен избор за пътуващите и повече от добър пример за хотелиерите по света и устойчивия туризъм.

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Директор в Alltours: Планираме два пъти повече чартъри за България през 2021 година

"Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България. Страната ни е предпочитана дестинация за семейна почивка на германските туристи. През 2019 г. общият брой на туристическите им посещения у нас е над 761 хил., но корона-кризата ни изправи пред предизвикателства, които трябва да преодолеем с общи усилия."

Директорът на Интертурист: Турските хотели продължават намаляването на цените

Турските хотели търсят начини за допълнително намаляване на цените на нощувките през есенния сезон. Това обяви изпълнителният директор на туроператора "Интурист" Сергей Толчин по време на пресконференция в Националната служба за новини за резултатите от летния сезон.

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин