fbpx
Иновации Иновативно: Въздушен щит предпазва от инфекции по време на полет

Иновативно: Въздушен щит предпазва от инфекции по време на полет

Едно просто устройство, което се поставя в съществуващите отвори за въздух вътре в кабината на самолета, може да помогне за намаляване на риска от инфекции с Covid-19 по време на полет.

Базираната в Сиатъл технологична компания Teague казва, че новото му устройство AirShield засилва въздушните потоци, които помагат да се сведе до минимум разпространението на микроби на борда, създавайки невидим „щит“ около пътниците. AirShield е 3D-отпечатан компонент, който се вписва в звеното за обслужване на пътници, което се намира над всеки пътник в самолета. Устройството обикновено съдържа лампа за четене и отвори, известни като въздушни газове, които изпращат въздух надолу към пътника на седалката.

AirShield използва потока на въздуха, който осигурява задържането на всякакви дихателни капчици в пространството на един пътник и не позволява да се вдишват от пътника на съседна седалка.

Антъни Харкуп, директор в Teague, казва, че AirShield само подобрява това, което вече е доста ефективен метод за въздушен поток в самолетите. „Това, което много хора не осъзнават, е, че самолетът всъщност е едно от най-сигурните места, които можете да бъдете“, казва той пред CNN Travel.

Обикновено въздухът на борда на пътническия самолет се подава през горната част на кабината и след това се извлича от подови отдушници, за да се подава чрез високоефективни филтри за абсорбиране на прахови частици (HEPA), които премахват до 99,9% от съдържанието на микробите.

“Всички ние се опитваме отново да накараме обществеността да лети. Мисля, че колкото по-рано успеем да накараме хората да се чувстват удобно с летенето, толкова по-добре ще бъде за индустрията и света.”

На 5 май Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA), която представлява превозвачи по целия свят, публикува изявление, според което блокирането на средната седалка не е нещо, което тя поддържа. “Авиокомпаниите се борят за оцеляването си. Елиминирането на средната седалка ще увеличи разходите”, заяви в изявлението Александър Джуниак, изпълнителен директор на IATA.

Източник: cnn.com

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Директор в Alltours: Планираме два пъти повече чартъри за България през 2021 година

"Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България. Страната ни е предпочитана дестинация за семейна почивка на германските туристи. През 2019 г. общият брой на туристическите им посещения у нас е над 761 хил., но корона-кризата ни изправи пред предизвикателства, които трябва да преодолеем с общи усилия."

Директорът на Интертурист: Турските хотели продължават намаляването на цените

Турските хотели търсят начини за допълнително намаляване на цените на нощувките през есенния сезон. Това обяви изпълнителният директор на туроператора "Интурист" Сергей Толчин по време на пресконференция в Националната служба за новини за резултатите от летния сезон.

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин