fbpx
Иновации Технологии Covid-19: Защита на персонала и гостите чрез технологии

Covid-19: Защита на персонала и гостите чрез технологии

Медиците очакват да се справят с инфекциозните заболявания като част от ежедневната си работа, но работниците в хотела- не. COVID-19 блести като прожектор, стресиращ аспект на работното място, въздействия, които са подобни както за здравеопазването, така и за индустрията на хотелиерството.

Защитата на служителите и пациентите, за които се грижат, е от първостепенно значение за болниците, а използването на лични предпазни средства се очаква както от служители, така и от пациенти. Очакват се същите мерки и от служителите на хотели и техните гости.

Навсякъде е пълно със статии, в които подробно се описва колко често обучените медицински специалисти се заразяват, въпреки че носят маски, ръкавици и цялостна екипировка. Оказва се, че моментното премахване на личните предпазни средства отнема много време и трябва да се изпълнява внимателно и последователно, за да бъде ефективно.

Без ефективна комуникация, операциите в хотела страдат и опитът на гостите ще бъде неоптимален. В разгара на пандемията, дори най-простият акт на комуникация с помощта на устройства (като телефони) може да изложи на риск служителите на хотел. В исторически план болниците са взаимствали стратегии за обслужване на клиенти от хотели, в опит да подобрят обслужването. Сега хотелиерството е изправено пред необходимостта да приеме процедури, основани на начина, по който болниците работят. Сложността на този подход е очевидна: как индустрията може да отговори на очакванията на служителите и клиентите си и да приложи подходящи предпазни мерки за предотвратяване на инфекции, но все пак да поддържа ориентацията и стила си на обслужване, който определя оптималното изживяване на гостите?

Ако член на камериерския екип носи лични предпазни средства по време на почистване на стая за гости и се нуждае от комуникация с другите, какви опции са налични? Маските или ръкавиците трябва да се премахнат преди излизане от помещението, но премахването им носи риск от самозаразяване и е разточително, особено ако се дължи само на временна нужда от комуникация.

Използването на стандартни предпазни средства изисква постоянна дезактивация между помещенията и представлява риск за околната среда по време на този процес. Колкото по-малко се нуждае персоналът от смяна на екипировка за процесите, толкова по-безопасни са те. Именно тук комуникационните технологии Vocera могат да осигурят идеално решение: преносими значки.

Носена под предпазните средства, новата Vocera Smartbadge предоставя на служителите на хотелиерството достъп до ясен, сигурен, свободен от допир комуникационен канал, който гарантира тяхната безопасност и благополучие и държи всички членове на екипа в контакт, независимо от необходимостта или спешността.

Използвайки прости гласови команди, членовете на персонала могат да се свързват помежду си по име , роля, местоположение или група, като елиминира нуждата, за постоянно премахване на личните предпазни средства или допир до устройство. Като допълнителен плюс всеки бадж може да бъде използван за незабавно уведомяване и показване на местоположение при извънредна ситуация.

Добрата комуникация е от съществено значение за оптимизиране на престоя на госта, както и за ефективността на даден хотел. Персоналът на хотела трябва да може да общува един с друг и с гостите лесно и безопасно, за да предостави възможно най-доброто обслужване.

Когато комуникационните и операционните системи на хотела са интегрирани, процесите могат да бъдат автоматизирани, намалявайки риска от закъснения или грешки в комуникацията, съкращавайки времето, необходимо на екипа да реагира.

Автоматичните съобщения помагат на всеки служител да прекарва повече време в това, което прави най-добре, и да позволи на Vocera да поеме комуникацията. Членовете на персонала не трябва постоянно да следят системите за оптимизиране на услугите за актуализации на състоянието. Когато системата за управление на собствеността актуализира системата за оптимизиране на услугите и е подаден сигнал, че гостът е напуснал и стаята се нуждае от почистване, в реално време може да бъде изпратено известие директно до точния член на екипа. Ускорява се обслужването на гостите, подобрява се оперативната ефективност и служителите се натоварват по- малко. Интелигентното внедряване на къмуникационни стистеми намалява труда и стреса върху персонала.

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро

Експертни мнения: Има ли бъдеще за новия “Thomas Cook”?

"Старият" Thomas Cook, 179-годишна компания и вторият по големина туроператор в света след TUI, се срина през септември 2019 г. Fosun Tourism Group, китайски конгломерат за пътувания, който вече притежаваше известния Club Med, купи права върху марката на фалиралата компания за 14 милиона долара.

Българите – третата по големина група чужди туристи в Турция

Броят на чуждестранните посетители в Турция е достигнал 7,3 милиона в периода януари-август, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на данни на министерството на културата и туризма. Данните бележат спад с цели 76,6 процента в сравнение със същия период на миналата година, който се дължи на ограниченията за пътуване, наложени срещу разпространението на COVID-19.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин