fbpx
Маркетинг User Experience Съвети: Как да осигурим безопасен фитнес в хотела по време на Covid?

Съвети: Как да осигурим безопасен фитнес в хотела по време на Covid?

С идването на лятото и отварянето на границите на някои страни, пътуването бавно ще започне да се възстановява. Хотелите носят отговорност за осигуряване на чистота в стаите, общите части и фитнес центровете.

Въпреки че зависи от гостите, дали ще желаят да използват услуги като фитнес центрове, има допълнителни предпазни мерки, които хотелите трябва да предложат на клиентите си, които не желаят да губят спортна форма по време на престоя си. Често хората дават приоритет на допълнителните удобства и услуги. Ето защо е важно фитнес залите в хотелите да продължат да работят, следвайки новите стандарти и мерки.

Фитнес залите обикновено са по-препълнени от другите пространства в хотела, което означава, че “дълбокото” и качествено почистване, социалната дистанция и заетостта са от най-голямо значение. Трябва да се очертае ясен план с персонала за почистване на фитнес-уредите в помещението, в идеалния случай след всяка употреба и с неабразивни почистващи препарати, за да се избегне корозия на оборудването.

Ето и няколко съвета за поддържане на фитнес-залата във вашия хотел:

1. Гостите трябва да бъдат инструктирани да следват традиционния фитнес етикет, да забърсват уредите след употреба с осигурените почистващи материали (дезинфектант, кърпички) в залата.

2. Цялото оборудване, кардио и силовите уреди трябва да са на разстояние поне 2 метра – ако не могат да бъдат преместени, хотелите трябва да залепят знак „Не се използва“, за да се гарантира, че всички гости са на разстояние, докато тренират.

3. Трябва да има политика за социална дистанция в съблекалните.

4. Засега сауните и парните бани трябва да останат затворени.

5. Броят на гостите, използващи фитнес залите по едно и също време трябва да бъде ограничен, като на вратата трябва да има знак за максималния брой хора. Друга опция е график, като гостите могат да се записват на рецепция или чрез мобилно приложение.

Хотелите трябва да прилагат тези насоки за фитнес залите, както и в другите общи части, за да гарантират безопасността на гостите. Част от местата за настаняване приемат новите мерки за дезинфекция и хигиена като маркетингов инструмент. Нашето мнение е, че почистването конкретно в помещенията на хотелите, в които има струпване на хора и чест допир с оборудване, уреди или повърхности, трябва да подлежи на строг контрол.

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Директор в Alltours: Планираме два пъти повече чартъри за България през 2021 година

"Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България. Страната ни е предпочитана дестинация за семейна почивка на германските туристи. През 2019 г. общият брой на туристическите им посещения у нас е над 761 хил., но корона-кризата ни изправи пред предизвикателства, които трябва да преодолеем с общи усилия."

Директорът на Интертурист: Турските хотели продължават намаляването на цените

Турските хотели търсят начини за допълнително намаляване на цените на нощувките през есенния сезон. Това обяви изпълнителният директор на туроператора "Интурист" Сергей Толчин по време на пресконференция в Националната служба за новини за резултатите от летния сезон.

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин