fbpx
Новини 16 заразени с Covid-19 от полет на TUI UK между Гърция и...

16 заразени с Covid-19 от полет на TUI UK между Гърция и Уелс

193 туристи от полета на туроператора TUI UK, които се завърнаха в град Кардиф от гръцкия остров Закинтос, веднага бяха поставени под карантина. На борда са открити до момента минимум 16 случая на коронавирус, като туристите наричат ​​този полет „пълен с ковидиоти“ (буквално означава „идиоти, които отричат ​​опасността от коронавирус“).

Предварително Уелската служба за обществено здраве заяви, че масовото заразяване идва от трима пътника. В същото време, както една от туристите, 39-годишната Стефани Уитфийлд, заяви хората не са носили маски по време на полета.

„Човекът до мен носеше маската на врата си. Никой от екипажа не обръщаше внимание на това и не направи дори и една забележка. Десетки хора свалиха маските си и вървяха нагоре-надолу по пътеките, за да разговарят помежду си. Полетът беше пълен с егоистични ковидиоти и неумел екипаж, който не се интересуваше.”

TUI коментира категорично, че техните авиокомпании настояват всички пътници да спазват протоколите Covid-19, включително да носят маски. Освен това в техните самолети работи „модерна система за филтриране на въздуха за болници“, също така са били дълбоко почиствани след всеки полет и „напълно дезинфекцирани поне веднъж на 24 часа“ в съответствие с насоките на Агенцията за авиационна безопасност на Европейския съюз.

Властите обаче бяха обезпокоени от инцидента. Например д-р Гири Шанкар, директор на реагирането на огнища в Public Health Wales, заяви: „Съветваме всички пътници в този полет да се считат за близки контакти и трябва да се самоизолират. Всеки със симптоми трябва незабавно да си направи тест.” Той добави, че откакто са започнали да предупреждават пътниците от въпросния полет, броят на потвърдените случаи се е увеличил от 7 на 16, но не е ясно къде са се заразили с вируса.

Източник: BBC

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.

МТ проведе среща с най-големите туристически организации в Турция, рекламират зимните ни курорти

Министърката на туризма Марияна Николова проведе работна среща с най-големите туристически сдружения в Турция. По време на разговорите тя представи възможностите на страната ни за целогодишен туризъм. „България има великолепни условия за туризъм. Нашата целенасочена рекламна кампания повиши интереса на турските гости към зимните ни курорти и към посещенията в най-големите ни градове София, Пловдив, Варна и Бургас“, заяви българският министър.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин