fbpx
Новини Airbnb обяви програмата Airbnb Enhanced Clean

Airbnb обяви програмата Airbnb Enhanced Clean

Усъвършенстваният протокол за почистване на Airbnb, първите всеобхватни стандартизирани указания за почистване и хигиенизиране в индустрията на споделените имоти, е вече на разположение за подкрепа на домакините и правителствата.

Образователните материали и инструменти вече са достъпни за домакините в 12 държави: Австралия, Бразилия, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Корея, Мексико, Испания, Обединеното кралство и САЩ. През следващите седмици ресурсите ще бъдат достъпни за повече домакини по целия свят.

Стандартите са създадени на базата от насоки, издадени от Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) в Съединените щати и Европа и съвети от бившия генерал-хирург на САЩ Вивек Мърти. Airbnb също си партнира с Diversey, водеща компания за технологии за почистване и хигиена, която е одобрила подобрения протокол за почистване и ще помогне за разработването на повече решения за общността на Airbnb.

Всички домакини в тези дванадесет държави имат достъп до подобрените учебни материали за почистване на техните местни езици чрез ресурсния център, включително ръководство за бърз старт и наръчник за почистване, с указания за използването на лични предпазни средства, как да се почисти всяка стая в дома, кои точки да се дезинфекцират. В допълнение към указанията за почистване, домакините трябва да гарантират, че спазват указанията на правителствата или здравните власти в техните местни юрисдикции.

За да запишат домовете си в програмата Airbnb Enhanced Clean, домакините могат да го направят директно в своите акаунти в Airbnb.

Ако домакините не могат да се ангажират с протоколите за почистване, те могат също така да изберат нова функция, наречена буфер за резервация (booking buffer), за да имат по-дълъг период между престоите. Така ще имат време за дълбоко почистване, спазвайки всички протоколи. Резервациите ще бъдат автоматично блокирани през този период от време, който момента е зададен на 72 часа.

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро

Експертни мнения: Има ли бъдеще за новия “Thomas Cook”?

"Старият" Thomas Cook, 179-годишна компания и вторият по големина туроператор в света след TUI, се срина през септември 2019 г. Fosun Tourism Group, китайски конгломерат за пътувания, който вече притежаваше известния Club Med, купи права върху марката на фалиралата компания за 14 милиона долара.

Българите – третата по големина група чужди туристи в Турция

Броят на чуждестранните посетители в Турция е достигнал 7,3 милиона в периода януари-август, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на данни на министерството на културата и туризма. Данните бележат спад с цели 76,6 процента в сравнение със същия период на миналата година, който се дължи на ограниченията за пътуване, наложени срещу разпространението на COVID-19.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин