fbpx
Новини Amadeus: Туристите са готови отново да похарчат пари за пътуване

Amadeus: Туристите са готови отново да похарчат пари за пътуване

По-голямата част от хората по света са готови да отидат на почивка веднага щом обстоятелствата позволят, показват резултатите от глобалното проучване на технологичния гигант Amadeus, публикувано в доклада „Дестинация X: Къде нататък“.

От май 2020 г. Amadeus е проучил над 8500 потребители на CheckMyTrip по целия свят. Повечето от анкетираните са планирали пътуванията си между юли и декември. В същото време повечето потребители са заявили, че разполагат с достатъчно средства, които планират да похарчат за пътуване.

„Наистина бях изненадана и насърчена, че хората са по-оптимистични относно финансовите си перспективи и планирането на разходите си за пътуване“, каза Мишел Батен, ръководител маркетинг в Amadeus.

По-специално, в Северна и Западна Европа, 55 до 58% от анкетираните казват, че планират да пътуват със същия бюджет, както преди началото на пандемията. Подобни нива са регистрирани в Америка. В същото време около една четвърт от клиентите на тези пазари посочиха, че бюджетът им за пътувания ще бъде по-голям, отколкото преди кризата.

Както се очакваше, възрастовата група с най-голям бюджет се оказа бейби бумърите (baby boomers), поколението, родено през 50-60-те години. Освен това тази група е най-вероятно да се въздържа от повечето традиционни възможности за пътуване.

68% от анкетираните от тази категория са заявили, че биха предпочели персонализиран пакет и биха се въздържали от ол инклузив курорти, пакетни почивки и круизи. Проучването също така показа, че потребителите са наясно с рисковете, свързани с транспорта и видовете настаняване. Много от анкетираните са заявили, че ще се опитат да се въздържат от трансконтинентални полети и по-често ще избират пътуване с кола. Те също така ще предпочетат да търсят недвижими имоти на Airbnb, вместо да останат в хотел.

Изследването на Amadeus също подчерта променящата се роля на туристическите агенти в новата реалност. Туристите признават, че в настоящата ситуация ще се нуждаят от повече професионална помощ от туристически агенти. Задачата на специалисти е да помогнат да предвидят всички възможни рискове при планирането на ваканция. Кризата накара много агенции да търсят по-добри начини да отговорят на нуждите на клиентите.

Източник: Amadeus

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.

МТ проведе среща с най-големите туристически организации в Турция, рекламират зимните ни курорти

Министърката на туризма Марияна Николова проведе работна среща с най-големите туристически сдружения в Турция. По време на разговорите тя представи възможностите на страната ни за целогодишен туризъм. „България има великолепни условия за туризъм. Нашата целенасочена рекламна кампания повиши интереса на турските гости към зимните ни курорти и към посещенията в най-големите ни градове София, Пловдив, Варна и Бургас“, заяви българският министър.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин