fbpx
Новини Anex Tour и Coral Travel отменят масово почивки в Турция

Anex Tour и Coral Travel отменят масово почивки в Турция

Докато турските официални източници са оптимистични по отношение на времето за възстановяване на въздушното пътуване от Русия до Турция, най-големите туроператори, свързани с тази дестинация, продължават да коригират плановете си за лятото. На 25 юни Coral Travel обяви на своите търговски партньори отмяната на почивките в чужбина до края на юли.


„Във връзка с информацията на Федералната агенция по туризъм руските граждани да се въздържат от пътувания извън Руската федерация и наличието на обективни обстоятелства от епидемиологичната обстановка, които възпрепятстват изпълнението на пътуванията в определени дати, сме принудени да анулиране всички почивки от 16 до 31 юли Юли “, съобщиха Coral Travel.

В Пегас Туристик на туристите се предлага да променят всички резервации с отпътувания до 31 юли.

ANEX Tour съобщиха, че отменят турове до Турция от 1 до 15 юли. В TEZ TOUR това се отнася за пътувания до 17 юли. „За всички резервации до тази дата актуализирахме условията на нашата промоция Velvet Season, за да прехвърлим резервации до алтернативни дати, при най-благоприятните за туристите условия. Туристическите агенти ще могат да се запознаят с условията на промоцията в личен акаунт на сайта“, заявиха от компанията.

Трябва да се отбележи, че няколко дни по-рано турският министър на културата и туризма Мехмет Ерсой даде интервю, в което отново нарече очакваната дата за възстановяване на туристическия поток – туристи от Русия се очакват в Турция след 16 юли.

Няма сигурност обаче, че тези полети ще се извършват, тъй като според последните данни Федералната агенция за въздушен транспорт предлага на първо място да възобнови въздушната комуникация със страните от ОНД. Ако обаче летищата на Беларус и Казахстан се появят в списъка на дестинациите, много туристи ще могат да се възползват от възможността за транзитен полет до Анталия през тези страни.

Източник: www.tourdom.ru

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро

Експертни мнения: Има ли бъдеще за новия “Thomas Cook”?

"Старият" Thomas Cook, 179-годишна компания и вторият по големина туроператор в света след TUI, се срина през септември 2019 г. Fosun Tourism Group, китайски конгломерат за пътувания, който вече притежаваше известния Club Med, купи права върху марката на фалиралата компания за 14 милиона долара.

Българите – третата по големина група чужди туристи в Турция

Броят на чуждестранните посетители в Турция е достигнал 7,3 милиона в периода януари-август, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на данни на министерството на културата и туризма. Данните бележат спад с цели 76,6 процента в сравнение със същия период на миналата година, който се дължи на ограниченията за пътуване, наложени срещу разпространението на COVID-19.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин