fbpx
Новини Anex Tour стана първият туроператор в Турция, признат за COVID-безопасен

Anex Tour стана първият туроператор в Турция, признат за COVID-безопасен

Anex Tour беше първият от туроператорите, сертифицирани в рамките на програмата за здравословен туризъм на Министерството на културата и туризма на Турция.

Сертификатът удостоверява, че всички услуги, предоставяни от компанията, отговарят на изискванията за здраве и хигиена. Той включва всички особености от момента, в който гост влезе в Турция и до заминаването си. Документът се състои от четири категории: „здраве и безопасност на пътниците“, „здраве и безопасност на служителите“, „мерки, предприети в местата за настаняване“ и „мерки, предприети в превозните средства“.

Логото на сертификата за здравословен туризъм ще бъде поставено във всички автобуси на компанията. Той ще бъде снабден с QR код, с който всички гости ще имат достъп до всяка необходима информация за защита срещу коронавирус. Припомняме, че първоначално този сертификат се прилагаше само за хотели, но след това решиха да го разширят и за ресторанти и други компоненти на туристическия продукт. По заповед на правителството, турските и чуждестранните граждани, влизащи в Турция, също ще преминат задължителен медицински преглед.

Преди 2 дни турското Министерство на външните работи обяви в Twitter премахването на ограниченията за международни и вътрешни пътувания. След премахването на карантинните мерки започнаха да работят плажове, музеи, атракции, паркове, бани. Все още обаче не всички страни са готови да изпратят туристи там. Турция чака руснаците, които са сред основните туристически пазари на страната, но въпросът за възобновяване на полетите между страните остава отворен.

Източник: profi.travel

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Директор в Alltours: Планираме два пъти повече чартъри за България през 2021 година

"Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България. Страната ни е предпочитана дестинация за семейна почивка на германските туристи. През 2019 г. общият брой на туристическите им посещения у нас е над 761 хил., но корона-кризата ни изправи пред предизвикателства, които трябва да преодолеем с общи усилия."

Директорът на Интертурист: Турските хотели продължават намаляването на цените

Турските хотели търсят начини за допълнително намаляване на цените на нощувките през есенния сезон. Това обяви изпълнителният директор на туроператора "Интурист" Сергей Толчин по време на пресконференция в Националната служба за новини за резултатите от летния сезон.

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин