fbpx
Новини Анкета: 40% от компаниите очакват бизнес пътуванията да се възобновят в рамките...

Анкета: 40% от компаниите очакват бизнес пътуванията да се възобновят в рамките на 3 месеца

Около 40 процента от компаниите прогнозират, че бизнес пътуванията ще се възобновят в рамките на следващите три месеца, според нова анкета, проведена от Глобалната асоциация за бизнес пътувания(Global Business Travel Association). Около 17 процента казаха, че шест месеца е по-реалистично. 40 процента обаче не са сигурни кога пътуването ще се възобнови.

96 процента от компаниите разкриват, че са отменили или спрели всички или повечето международни бизнес пътувания. 82 процента са анулирали или прекратили всички или повечето вътрешни бизнес пътувания.

Асоциацията анкетира членовете от 18 до 21 март, като 1155 компании са изпратили отговори. 41 процента отчитат, че компанията им е отменила или прекратила всички бизнес пътувания, докато половината (53%) съобщават, че компанията им е отменила или прекратила всички пътувания, които не са належащи, но позволяват някои, които са задължителни.

Когато са помолени да изчислят процента на бизнес пътуванията, предварително резервирани за март 2020 г., които са вече отменени, членовете на асоциацията за бизнес пътувания оценяват 89 процента от командировките. Това е двойно повече от резултатите на анкетата от 10 март, когато членовете обявиха 43 процента.

Що се отнася до срещи и събития, почти всички компании-членове на асоциацията заявиха, че са отменили 95 процента- конференции ,срещи,събития,тиймбилдинги. Изненадващо е обаче, че почти една трета (31%) са решили да преместят срещи или събития на други места.

„Коронавирусът има опустошително въздействие върху световната индустрия за бизнес пътувания, каквато никога не сме виждали“, заяви главният оперативен директор на асоциацията и изпълнителен директор Скот Соломбринор.

„Призоваваме Конгреса да се събере и да приеме финансов пакет, който ще помогне на индустрията да оцелее в тези безпрецедентни времена “, каза той.

 „Индустрията за бизнес пътувания е пряко или косвено отговорна за седем на десет работни места по целия свят. Задължително е Конгресът да приеме отговорен законопроект възможно най-скоро, за да спаси отрасъла, преди съдбата му да бъде предрешена. “

Източник: Global Business Travel Association

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

МТ рекламира България като дестинация пред немски инфлуенсъри

Министърката на туризма Марияна Николова се срещна с Ан Щайнбах и Клеменс Зехи - блогъри и инфлуенсъри от Германия. Тя ги приветства за избора да посетят България през есента, когато у нас са много популярни разходките в планината и услугите на СПА курортите. Германските гости свързват страната ни предимно с летните почивки по Черноморието, но туристическият ни потенциал е много по-голям и разнообразен, обхващащ четири сезона. Лековитите води и балнеоцентровете стават все по-търсени и от много чужденци, информира министърът и припомни, че страната ни е на второ място в Европа след Исландия по богатство на минерални води.

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин