fbpx
Новини България е първата дестинация на Tez Tour Латвия, започват полети до Бургас...

България е първата дестинация на Tez Tour Латвия, започват полети до Бургас на 21 юни

Водещият туроператор в Латвия Tez Tour, заедно с националната авиокомпания airBaltic ще стартират на 21 юни полетната си програма за летния сезон 2020.

Първите дестинации ще бъдат страни от Европейския съюз – България и Гърция, които вече са отворили границите за международния туризъм и са безопасни за пътуване според препоръките на латвийските здравни власти. В близко бъдеще се планира да започнат полети и до Турция.

„Радваме се, че дългоочаквания момент настъпи и скоро ще видим началото на полетната програма за летен сезон 2020. Заедно с националната авиокомпания на Латвия airBaltic ще предложим най-популярните ваканционни дестинации в Европа. Директните полети, особено в периода след кризата, очакват голям растеж. Готови сме за увеличено търсене и разполагаме с всичко необходимо, за да го посрещнем в условията на предстоящия сезон”, каза Константин Палгов, ръководител на Тез Тур Латвия.

Той добави, че решението в този труден период да се запази колектива е било единственото правилно решение. Никой от служителите на Tez Tour Латвия не е напуснал и не е бил уволнен. През това кризисно време компанията работи както с партньори, така и с клиенти, за да „стартира“ пълното изпълнение на програмата за летен сезон 2020 г. възможно най-скоро.

„Ние държим на думата си, защото обещахме на представители на туристическия бранш и туристите, че Tez Tour, като лидер в отрасъла и водещ туроператор в Латвия, веднага ще възобнови полетите, щом бъде премахната забраната за международни полети“, подчертава К. Палгов.

Първите полети на Tez Tour ще се извършват в България, до летището в Бургас от 21 юни, а след това всяка неделя до края на лятната програма.

Tez Tour отбелязва, че след престой в България и Гърция задължителното изискване за карантина, както и изискването за тест на COVID-19, няма да се прилага.

Мерките за сигурност и контрол на летищата, хотелите, обществения транспорт, както и на плажовете са предназначени да засилят доверието на туристите. Tez Tour подчертава, че информацията е валидна и достоверна към днешна дата, правилата и условията подлежат на промяна, допълване и анулиране. Подробна информация за изискванията към пътниците на летищата и на борда на самолета ще бъде обявена по-късно.

Източник: https://bb.lv/

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Директор в Alltours: Планираме два пъти повече чартъри за България през 2021 година

"Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България. Страната ни е предпочитана дестинация за семейна почивка на германските туристи. През 2019 г. общият брой на туристическите им посещения у нас е над 761 хил., но корона-кризата ни изправи пред предизвикателства, които трябва да преодолеем с общи усилия."

Директорът на Интертурист: Турските хотели продължават намаляването на цените

Турските хотели търсят начини за допълнително намаляване на цените на нощувките през есенния сезон. Това обяви изпълнителният директор на туроператора "Интурист" Сергей Толчин по време на пресконференция в Националната служба за новини за резултатите от летния сезон.

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин