fbpx
Новини България готова да възобнови полетите с Русия

България готова да възобнови полетите с Русия

Българските авиационни власти водят преговори с Русия за взаимно отваряне на въздушните граници.

„Отварянето на границите и възобновяването на полетите между нашите две страни е въпрос на преговори и желание, което трябва да бъде изразено от двете страни. Българските авиационни власти вече са потвърдили пред Федералната агенция за въздушен транспорт готовността на националния си въздушен превозвач да възобнови полетната програма, веднага след получаване на разрешение за възобновяване на международните полети до България от руска страна“, заяви Марияна Николова, вицепремиер по икономическата и демографската политика, министър на туризма на България, цитирана от ТАСС на 7 септември.

Тя припомни, че сега летищата в България работят нормално, полетите не са ограничени, но има забрана за влизане на граждани на определени държави поради пандемията. „Основната предпоставка за възстановяване на пълноценния международен туризъм и възстановяване на туристическата индустрия е отварянето на граници и свободата на движение“, сигурна е Николова.

По-рано беше съобщено, че България е отменила задължителните карантини и PCR тестове за пътници от Турция, Беларус и Сърбия. По този начин руснаците вече могат да летят до София, например, през Истанбул, но тази опция за почивка съвсем не е евтина. И като се има предвид, че България винаги е била бюджетна дестинация, е малко вероятно значителен брой туристи да изберат този път. Следователно, ако въздушният трафик между двете страни бъде възстановен, това трябва да има забележим ефект и да забави част от туристическия поток от турските курорти.

Източник: profi.travel

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.

МТ проведе среща с най-големите туристически организации в Турция, рекламират зимните ни курорти

Министърката на туризма Марияна Николова проведе работна среща с най-големите туристически сдружения в Турция. По време на разговорите тя представи възможностите на страната ни за целогодишен туризъм. „България има великолепни условия за туризъм. Нашата целенасочена рекламна кампания повиши интереса на турските гости към зимните ни курорти и към посещенията в най-големите ни градове София, Пловдив, Варна и Бургас“, заяви българският министър.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин