fbpx
Новини Balkan Holidays обяви кои хотели в България няма да отворят това лято

Balkan Holidays обяви кои хотели в България няма да отворят това лято

Туроператорът Balkan Holidays, който води най-голям брой английски туристи в България, обяви днес на фейсбук страницата си кои хотели в страната ни няма да отворят това лято.

Общо 8 хотела, които работят с Balkan Holidays са обявили, че няма да оперират през настоящия сезон. Седем са в най-големия курорт в страната, Слънчев бряг, а един в Златни пясъци.

Ето и списък с хотелите, които са предпочели да останат затворени за летен сезон 2020:

🏨 Hotel Laguna Park, Слънчев бряг
🏨 Hotel Trakia Garden, Слънчев бряг
🏨 Hotel Tiara Beach, Слънчев бряг
🏨 Sun Village Apartments, Слънчев бряг
🏨 Hotel Amaris, Слънчев бряг
🏨 Hotel Festa Gardenia Hills, Слънчев бряг
🏨 VM Royal Sun Apartments, Слънчев бряг
🏨 Hotel Imperial, Златни пясъци

Туроператорът заяви: “Ако резервираното от вас мястоза настаняване е едно от тези, които сме изброили, искаме да знаете, че работим в тясно сътрудничество с хотелиерите, за да уредим подходяща за вас алтернатива. Скоро ще се свържем със засегнатите и ще предложим опции, така че моля, имайте предвид, не е необходимо да се свързвате с нас.”

Напомняме, че Balkan Holidays обявиха неотдавна, че анулират всички чартърни полети до България до 15 юли, включително. Явно ударът, който това решение е нанесло върху хотелите, които разчитат предимно на английски туристи, е бил решаващ затова да не отворят това лято.

За всички клиенти, които имат резервации след 15 юли, туроператора заяви, че продължават да следят отблизо ситуацията и ще публикуват информация при първа възможност.

Източник: Balkan Holidays

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро

Експертни мнения: Има ли бъдеще за новия “Thomas Cook”?

"Старият" Thomas Cook, 179-годишна компания и вторият по големина туроператор в света след TUI, се срина през септември 2019 г. Fosun Tourism Group, китайски конгломерат за пътувания, който вече притежаваше известния Club Med, купи права върху марката на фалиралата компания за 14 милиона долара.

Българите – третата по големина група чужди туристи в Турция

Броят на чуждестранните посетители в Турция е достигнал 7,3 милиона в периода януари-август, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на данни на министерството на културата и туризма. Данните бележат спад с цели 76,6 процента в сравнение със същия период на миналата година, който се дължи на ограниченията за пътуване, наложени срещу разпространението на COVID-19.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин