fbpx
Новини Booking.com разкри за кои места мечтаят пътуващите по света по време на...

Booking.com разкри за кои места мечтаят пътуващите по света по време на Covid

Пътуването може да е на пауза в тези безпрецедентни времена, но базата данни на Booking.com разкрива, че това не е спряло хората по целия свят да мечтаят за нови пътешествия и възможности. “Ровейки се” сред милионите списъци с желания на бъдещи пътешественици в платформата за последните два месеца, Booking.com сподели най-разглежданите и търсени дестинации и места за настаняване.

От началото на март дестинациите, вдъхновяващи мечтите за пътуване на хората по целия свят, включват Бали, Андалусия, Лондон, Флорида и Париж. Отзивите, оставени за тези дестинации от минали пътници в Booking.com, предполагат, че тяхната споделена привлекателност се крие в разходките из града, природата и културата, което показва може би преживяванията, които липсват най-много на хората.

Мечтаейки за промяна в пейзажа и възможността за престой извън собствения си дом, най-предпочитаните типове места за нощуване са хотели и апартаменти. Хотелите представляват 40% от всички най-желани и търсени места за настаняване, а апартаментите 20%.

В топ 3 на местата, които са в списъка с желания, са зашеметяващото Five Jumeirah Village – резорт от световна класа, разположен в сърцето на Дубай, прекрасният Paradise Island Resort & Spa, който се намира на изключителните плажове с бял пясък на Малдивите, и бутиковите вили Amora Ubud, където можете да се събудите на ръба на хълма с изглед към спиращата дъха балийска джунгла.

Ариян Дайк, вицепрезидент и главен маркетинг директор в Booking.com, заяви: “Това са безпрецедентни и предизвикателни времена, в които безопасността остава основен приоритет. Знаем също, че в такива моменти мечтите за пътуване по света имат огромна сила да запалят въображението и поддържат настроението високо. Невероятно е да видите множеството различни пътувания, за които клиентите ни са заети да мечтаят, докато чакат възможността да пътуват отново. Изграждането на списък с желания в Booking.com е вдъхновяващ начин за всеки да започне отново да мечтае за пътуване и ние се ангажираме да им улесним превръщането на тези мечти в реалност, когато времето е подходящо.”

Източник: Booking.com

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Директор в Alltours: Планираме два пъти повече чартъри за България през 2021 година

"Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България. Страната ни е предпочитана дестинация за семейна почивка на германските туристи. През 2019 г. общият брой на туристическите им посещения у нас е над 761 хил., но корона-кризата ни изправи пред предизвикателства, които трябва да преодолеем с общи усилия."

Директорът на Интертурист: Турските хотели продължават намаляването на цените

Турските хотели търсят начини за допълнително намаляване на цените на нощувките през есенния сезон. Това обяви изпълнителният директор на туроператора "Интурист" Сергей Толчин по време на пресконференция в Националната служба за новини за резултатите от летния сезон.

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин