fbpx
Новини British Airways, Ryanair и EasyJet се обявиха срещу правилата за карантина в...

British Airways, Ryanair и EasyJet се обявиха срещу правилата за карантина в Англия, следват правни действия


Три авиокомпании са писали до британското правителство в знак на протест срещу неговите „напълно неоправдани и непропорционални“ правила за карантина за повечето международни пристигания от понеделник.

Тъй като самолети от цял свят са заземени от края на март, авиокомпаниите се надяваха да започнат да летят от юли, но ръководителите им твърдят, че карантинните мерки ще възпрепятстват това възстановяване. От 8 юни почти всички пристигащи във Великобритания ще трябва да се самоизолират за 14 дни и да попълнят контактна форма с подробности за своето настаняване.

Описвайки го като „протоколно писмо преди действие“, което означава, че може да бъде последвано от правни действия, писмото от British Airways, Ryanair и easyJet заявява, че правителството не е успяло да оправдае общия характер на регламентите.

Ефектът е да се установи напълно неоправдано и непропорционално ограничение на лицата, пътуващи до Англия и неизбежно ще доведе до много малък процент хора, които влизат в страната или пътуват до други дестинации“, се казва в писмото.

Правителството заяви, че новият режим ще бъде въведен в цяла Великобритания, въпреки че мерките за прилагане ще се определят индивидуално от всяка от делегираните държави. В Англия нарушението на правилата ще бъде наказуемо с глоба в размер на 1000 лири (1,266 долара).

Авиокомпаниите казват, че карантинните мерки са по-строги от мерките, наложени на хора, заподозрени, че са заразени или потвърдени, че са заразени от новия коронавирус. В писмото им се казва също, че е „нелогично и ирационално“ да се налага карантина на хора, пристигащи от страни от Европейския съюз, които имат по-нисък процент на заразяване от Великобритания.

Източник: Reuters

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Директор в Alltours: Планираме два пъти повече чартъри за България през 2021 година

"Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България. Страната ни е предпочитана дестинация за семейна почивка на германските туристи. През 2019 г. общият брой на туристическите им посещения у нас е над 761 хил., но корона-кризата ни изправи пред предизвикателства, които трябва да преодолеем с общи усилия."

Директорът на Интертурист: Турските хотели продължават намаляването на цените

Турските хотели търсят начини за допълнително намаляване на цените на нощувките през есенния сезон. Това обяви изпълнителният директор на туроператора "Интурист" Сергей Толчин по време на пресконференция в Националната служба за новини за резултатите от летния сезон.

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин