fbpx
Новини DerTour и TUI Германия: Хората са отново в настроение за пътуване

DerTour и TUI Германия: Хората са отново в настроение за пътуване

С постепенното облекчаване на ограничения за пътуване в Европа немската туристическа индустрия получава нова надежда. След труден период туризмът в страните от ЕС се възражда и следващите месеци трябва да осигурят глътка свеж въздух на всички заинтересовани страни в индустрията.

Настроението за пътуване отново се връща. Най-голямата световна туристическа група TUI и германският лидер DER Touristik отчетоха ръст на новите резервации наскоро. И двете компании предприеха промяната на цените по различен начин. Докато TUI обмисля средното увеличение на цените, почиващите могат, според DER Touristik, да се надяват на евтини оферти това лято.

„Някои от нашите доставчици на услуги правят много атрактивни оферти“, каза Инго Бърместър, ръководител на Централна Европа в DER Touristik.

В следващите седмици TUI иска да се насочи към все повече и повече цели. Около една четвърт от тяхната туристическа програма за високия сезон в момента е напълно резервирана. Интересът на клиентите се увеличи „забележимо“ през изминалата седмица.

„Германия и Белгия, по-специално, показват ясно възстановяване“, заяви говорителят на компанията. “Така казано, има добри признаци за зимния сезон 2020/21 и лятото на 2021 година.”

“Цените вероятно ще се повишат средно с 14%, което ще увеличи спешно необходимата ликвидност. В средносрочен план обаче ще има „по-евтини“ пътувания”, според изпълнителния директор на TUI Германия Марек Андришак.

След отварянето на първите хотели на TUI в Германия и Австрия, малко след това туристите отново кацнаха на Майорка. Първоначално клиентите трябва да участват в двуседмичен пробен период. До края на седмицата групата планира да извърши 20 полета до Майорка, като са добавени два самолета за съседния остров Ибиса. Фаро в Алгарве също се връща по маршрута. Допълнителни средиземноморски дестинации в Испания, Италия, Хърватия, Гърция и Кипър би трябвало да последват през юли, както България и Швейцария. За четвъртото тримесечие TUI е насочен към използване на капацитет от 30% от първоначално планираните мощности.

DER Touristik забеляза рязко увеличение на краткосрочните резервации след отмяната на предупрежденията за пътуване. „Броят на резервациите се увеличава всяка седмица; хората отново са в настроение за пътуване. Юли и август са сред най-резервираните. Наближаваме към числата от предпандемичните времена “, каза Бърместър.

Източник: www.tourism-review.com

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Директор в Alltours: Планираме два пъти повече чартъри за България през 2021 година

"Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България. Страната ни е предпочитана дестинация за семейна почивка на германските туристи. През 2019 г. общият брой на туристическите им посещения у нас е над 761 хил., но корона-кризата ни изправи пред предизвикателства, които трябва да преодолеем с общи усилия."

Директорът на Интертурист: Турските хотели продължават намаляването на цените

Турските хотели търсят начини за допълнително намаляване на цените на нощувките през есенния сезон. Това обяви изпълнителният директор на туроператора "Интурист" Сергей Толчин по време на пресконференция в Националната служба за новини за резултатите от летния сезон.

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин