fbpx
Новини Дестинации България прие протоколите за безопасно пътуване на Световния съвет по туризъм

България прие протоколите за безопасно пътуване на Световния съвет по туризъм

Основни туристически дестинации подписаха първия в света “печат за безопасност и хигиена” (safety and hygiene stamp), стартиран наскоро от Световния съвет за пътуване и туризъм (WTTC).

Дестинации, включително България, Турция, Ямайка и Португалия, приеха наскоро обявените протоколи за безопасни пътувания на WTTC, за да демонстрират готовността си да посрещнат гости.

WTTC, който представлява глобалния частен сектор за пътувания и туризъм, проектира специалния печат, за да даде възможност на пътниците да идентифицират дестинациите и местата за настаняване по целия свят, които приеха стандарти за безопасност и хигиена.

Глория Гевара, президент и изпълнителен директор на WTTC, заяви: „Броят на дестинациите, приемащи нашите протоколи нараства с бързи темпове и това е изключително приятно и показва успеха и значението на печата за безопасни пътувания на WTTC. Печатът е жизненоважен за възстановяването на доверието на потребителите в световен мащаб.”

Николина Ангелкова, министър на туризма, каза: „Туризмът е кауза, носи по-добро бъдеще за всички и заедно можем да решим тези предизвикателства. В тази връзка, ние приветстваме инициативата за безопасни пътувания от WTTC, която ще осигури бързо възстановяване на туристическия сектор и ще възстанови доверието на пътуващите. Кризата COVID-19 у нас несъмнено показа, че само обединените – правителството, бизнеса и гражданите, с навреме проведени мерки могат да ограничат разпространението на вируса.”

Преди две седмици WTTC стартира първата от редица нови световни мерки, като част от своите протоколи за безопасно пътуване, предоставящи последователност и насоки за новия подход към здравето, хигиената, дълбокото почистване и социалната дистанция. Протоколите са разработени въз основа на опита на членовете на WTTC и въз основа на насоки от Световната здравна организация (СЗО) и Центъра за контрол и превенция на заболяванията (CDC).

Източник: WTTC

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро

Експертни мнения: Има ли бъдеще за новия “Thomas Cook”?

"Старият" Thomas Cook, 179-годишна компания и вторият по големина туроператор в света след TUI, се срина през септември 2019 г. Fosun Tourism Group, китайски конгломерат за пътувания, който вече притежаваше известния Club Med, купи права върху марката на фалиралата компания за 14 милиона долара.

Българите – третата по големина група чужди туристи в Турция

Броят на чуждестранните посетители в Турция е достигнал 7,3 милиона в периода януари-август, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на данни на министерството на културата и туризма. Данните бележат спад с цели 76,6 процента в сравнение със същия период на миналата година, който се дължи на ограниченията за пътуване, наложени срещу разпространението на COVID-19.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин