fbpx
Новини Дестинации Corendon пращат празни самолети до България, извозват туристите си обратно в Холандия

Corendon пращат празни самолети до България, извозват туристите си обратно в Холандия

Вчера един от най-големите туроператори, които карат холандски туристи в България, Corendon, обяви, че полетите до България 17.07 и 21.07 няма да карат туристи от Холандия, а само ще извозват такива. Решенията в Холандия са взимат на седмична база и при промяна на ситуацията ще информират своите хотелски партньори.

Считано от 16.07.2020 г., нидерландските власти въведоха силно препоръчителна 14-дневна карантина в домашни условия за гражданите, пристигащи от Република България в Кралство Нидерландия.

Също така, властите предупредиха холандците да избягват пътувания до България с цел туризъм, с оглед на влошаващата се епидемиологична обстановка в страната по отношение на COVID-19.

Припомняме, че Corendon избра България за първия си чартър, като 189 туристи от Амстердам пристигнаха в Бургас на 26 юни. Компанията тогава заяви, че “оценява високо мерките на българското правителство срещу COVID-19 и възможността за субсидиране на туристическите полети”.

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

МТ рекламира България като дестинация пред немски инфлуенсъри

Министърката на туризма Марияна Николова се срещна с Ан Щайнбах и Клеменс Зехи - блогъри и инфлуенсъри от Германия. Тя ги приветства за избора да посетят България през есента, когато у нас са много популярни разходките в планината и услугите на СПА курортите. Германските гости свързват страната ни предимно с летните почивки по Черноморието, но туристическият ни потенциал е много по-голям и разнообразен, обхващащ четири сезона. Лековитите води и балнеоцентровете стават все по-търсени и от много чужденци, информира министърът и припомни, че страната ни е на второ място в Европа след Исландия по богатство на минерални води.

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин