fbpx
Новини Дестинации Руснаците започват да летят на 15 юли при множество мерки

Руснаците започват да летят на 15 юли при множество мерки

Международният въздушен трафик ще започне да се възобновява, при спазване на редица епидемиологични критерии, считано от 15 юли. Това изявление направи вицепремиерът на Русия Татяна Голикова.

Според нея първият и основен критерий ще бъде принципът на взаимност на премахването на ограниченията. Освен това са разработени три епидемиологични критерия. Първият е честотата на COVID-19 в страната, с която се планира да се възстанови комуникацията и трябва да бъде около 40 на 100 хиляди души за 14 дни, в допълнение, средният дневен прираст на нови случаи за 14 дни не трябва да надвишава 1%. Същото важи и за честотата на разпространение на вируса.

Вицепремиерът добави, че вместо двуседмична карантина за чужденци, влизащи в Русия, ще бъде въведено изискване за отрицателен тестов резултат за COVID-19, получен поне три дни преди пристигането. В същото време карантината ще остане за пътниците на експортни полети. Руснаците обаче могат да проведат PCR проучване в страната, в която се намират, 72 часа преди да пристигнат в Руската федерация, или да направят това в рамките на три дни след пристигането си.

За руснаци, идващи от страни, където епидемията е неовладяна, може да се поддържа правилото за 14-дневна карантина. Тестове ще се правят на летищата – за тези пътници, които ще имат съответните симптоми.

Федералната агенция за въздушен транспорт от своя страна е разработила матрица за поетапното възобновяване на полетите – на първия етап ще бъдат отворени комуникациите със държави, в които са се развили най-благоприятните санитарни и епидемиологични условия. Отделът вече е изпратил заявки до редица държави с предложения и условия за взаимно възобновяване на международните полети, а някои отговориха положително.

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

МТ рекламира България като дестинация пред немски инфлуенсъри

Министърката на туризма Марияна Николова се срещна с Ан Щайнбах и Клеменс Зехи - блогъри и инфлуенсъри от Германия. Тя ги приветства за избора да посетят България през есента, когато у нас са много популярни разходките в планината и услугите на СПА курортите. Германските гости свързват страната ни предимно с летните почивки по Черноморието, но туристическият ни потенциал е много по-голям и разнообразен, обхващащ четири сезона. Лековитите води и балнеоцентровете стават все по-търсени и от много чужденци, информира министърът и припомни, че страната ни е на второ място в Европа след Исландия по богатство на минерални води.

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин