fbpx
Новини EasyJet с първи полети от 3 месеца при нови мерки за безопасност

EasyJet с първи полети от 3 месеца при нови мерки за безопасност

Самолетите на авиокомпанията EasyJet излязоха в небето вчера (15.06) за първи път от 30 март, тъй като британският превозвач започна да възобновява малък брой полети, предимно вътрешни.

Пътниците, които летяха с първия полет на компанията от 3 месеца между Лондон и Глазгоу, трябва да спазват новите правила да носят маски за лице. Авиокомпанията започва с минимална услуга, като лети основно по маршрути в рамките на Великобритания до градове, включително Единбург и Белфаст. Освен това възобновява някои вътрешни и международни маршрути от Франция, Швейцария, Италия и Португалия.

Докато се отварят граници в цяла Европа, надеждата за възстановяване на пътуването на домашния пазар на easyJet във Великобритания е изложена на риск от 14-дневното карантинно правило за пристигащи. EasyJet, заедно със своите съперници British Airways и Ryanair, започнаха в петък съдебни действия срещу карантинната политика на британското правителство в опит да бъде отменена.

Без приходи от няколко месеца, авиокомпаниите намаляват разходите, за да се опитат да оцелеят. EasyJet заяви, че през май планира да съкрати 4500 работни места, или 30% от работната си сила. Те казаха, че британската карантина може да доведе до още повече съкращения.

Ще бъдат въведени мерки за безопасност, за да се защитят клиентите и персонала на борда, каза EasyJet, с маски плюс подобрено почистване на самолети и без предлагане на хранителни услуги.

Авиокомпанията планира да увеличи полетите си с напредването на лятото и до август заяви, че ще лети до около 25% от маршрутите. Конкурентите от Ryanair обявиха, че планират да хвърлят 40% от капацитета си до юли.

Източник: Skift

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Директор в Alltours: Планираме два пъти повече чартъри за България през 2021 година

"Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България. Страната ни е предпочитана дестинация за семейна почивка на германските туристи. През 2019 г. общият брой на туристическите им посещения у нас е над 761 хил., но корона-кризата ни изправи пред предизвикателства, които трябва да преодолеем с общи усилия."

Директорът на Интертурист: Турските хотели продължават намаляването на цените

Турските хотели търсят начини за допълнително намаляване на цените на нощувките през есенния сезон. Това обяви изпълнителният директор на туроператора "Интурист" Сергей Толчин по време на пресконференция в Националната служба за новини за резултатите от летния сезон.

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин