fbpx
Новини Един от най-старите туроператори в Русия обяви фалит

Един от най-старите туроператори в Русия обяви фалит

Руският туроператор “Ника”, който съществува на туристическия пазар почти 30 години – от 1993 г. насам, се превърна в “първата жертва” на коронавируса. Епидемията и невъзможността да се получат финансови гаранции принудиха компанията да се затвори.

„Повярвайте, опитахме всичко възможно. До последната минута бяхме сигурни, че можем да се справим. Но настоящата ситуация ни „притисна в ъгъла“. Невъзможността да направите вашето пътуване не беше наша вина“, се казва в изявлението на 23 юни на уебсайта на компанията.

Причините, които доведоха до решението за закриване, са: „Коронавирусната пандемия, невъзможността на туристите да пътуват не по наша вина през последните месеци, неяснотата за пътуванията в бъдеще и най-важното нежеланието на застрахователните компании да удължат съществуващия договор за застраховка в областта на международния изходящ туризъм.

„Не можем да продължим да работим в областта на международния изходящ туризъм“, съобщиха от “Ника”.

В близко бъдеще офисът на туроператора в Москва ще бъде затворен, представителството на компанията в Санкт Петербург ще продължи да работи в дистанционна форма за решаване на спорни въпроси.

Източник: nikatravel.ru

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Директор в Alltours: Планираме два пъти повече чартъри за България през 2021 година

"Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България. Страната ни е предпочитана дестинация за семейна почивка на германските туристи. През 2019 г. общият брой на туристическите им посещения у нас е над 761 хил., но корона-кризата ни изправи пред предизвикателства, които трябва да преодолеем с общи усилия."

Директорът на Интертурист: Турските хотели продължават намаляването на цените

Турските хотели търсят начини за допълнително намаляване на цените на нощувките през есенния сезон. Това обяви изпълнителният директор на туроператора "Интурист" Сергей Толчин по време на пресконференция в Националната служба за новини за резултатите от летния сезон.

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин