fbpx
Новини FTI Group с нов собственик

FTI Group с нов собственик

Египетският милиардер Сами Савирис ще придобие акциите на австрийския бизнесмен Дитмар Гунц в германската FTI Group, третия по големина туроператор в Европа, като по този начин става единствен собственик на групата, според германския вестник Die Welt.

По-рано Савирис придоби 30% от акциите на групата през 2014 г. Управлявана до момента единствено от Гунц, групата има услуги в 120 дестинации на 6 пазарни източника, с над 70 собствени хотели, управлявани от FTI Group.

Групата е в тревожно състояние като много други индустрии поради ограниченията за пътуване, принуждавайки я да връща 65 000 туристи по домовете им и да спира полети заради пандемията на коронавирус.

FTI Group обявиха,че анулират и спират всички техни резервации и полети до края на Април месец.

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.

МТ проведе среща с най-големите туристически организации в Турция, рекламират зимните ни курорти

Министърката на туризма Марияна Николова проведе работна среща с най-големите туристически сдружения в Турция. По време на разговорите тя представи възможностите на страната ни за целогодишен туризъм. „България има великолепни условия за туризъм. Нашата целенасочена рекламна кампания повиши интереса на турските гости към зимните ни курорти и към посещенията в най-големите ни градове София, Пловдив, Варна и Бургас“, заяви българският министър.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин