fbpx
Новини Гърция отваря границата си за руски туристи

Гърция отваря границата си за руски туристи

Гърция ще отвори границата си за руски граждани от 7 септември, като за момента е разрешено влизането на до 500 души на седмица, при наличие на отрицателен тест за коронавирус и ваучер за хотел, според правителствено решение, което ще бъде в сила 2 седмици.

От 1 юли всички летища в Гърция започнаха да приемат полети от чужбина, но Русия не беше включена в списъка на страните, от които е разрешено влизането. Решението за отваряне на границата за руски граждани е валидно от 00:01 часа на 7 септември до 23:59 часа на 21 септември.

До 500 руски граждани на седмица ще могат да влизат в Гърция изключително по въздух през летищата в Атина, Солун и Ираклион. Руснаците трябва да имат отрицателен PCR тест, направен не повече от 72 часа преди пристигането в Гърция от сертифицирани лаборатории със сертификат на английски език, посочващ всички необходими данни.

“Авиокомпаниите са задължени да проверят този сертификат, преди пътниците да се качат на борда, а в случай на отсъствие да не ги допуснат до самолета. В случай на нарушение на това задължение, те са длъжни да репатрират пътника за своя сметка”, се казва в постановлението.

Руските туристи трябва също да попълнят електронен PLF (Формуляр за локация на пътници) с техните данни за контакт в Гърция, в деня преди пристигането си в страната.

Съвместното решение беше одобрено от министрите на финансите, развитието и инвестициите, защитата на гражданите, труда и социалните грижи, здравеопазването, вътрешните работи, инфраструктурата и транспорта на Гърция.

Източник: ria.ru

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

МТ рекламира България като дестинация пред немски инфлуенсъри

Министърката на туризма Марияна Николова се срещна с Ан Щайнбах и Клеменс Зехи - блогъри и инфлуенсъри от Германия. Тя ги приветства за избора да посетят България през есента, когато у нас са много популярни разходките в планината и услугите на СПА курортите. Германските гости свързват страната ни предимно с летните почивки по Черноморието, но туристическият ни потенциал е много по-голям и разнообразен, обхващащ четири сезона. Лековитите води и балнеоцентровете стават все по-търсени и от много чужденци, информира министърът и припомни, че страната ни е на второ място в Европа след Исландия по богатство на минерални води.

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин