fbpx
Новини Германия: Лоша перспектива за есенните празници, 70% от немците не плануват пътуване

Германия: Лоша перспектива за есенните празници, 70% от немците не плануват пътуване

Само 5% от германците планират почивка в чужбина тази есен, на фона на призивите от политици хората да останат в страната, за да се избегнат рисковете от коронавирус.

Само един от 20 души планира пътуване до друга страна по време на предстоящите есенни училищни ваканции през октомври, установи представително проучване на изследователи Yougov. 9% пък все още планират да предприемат пътуване в Германия.

За разлика от това, 7% от германците няма да отидат на планирано пътуване извън страната тази есен, докато 2% ще отменят плановете си в Германия. Като цяло 70% от германците изобщо нямат планове за пътуване за есенните ваканции, според проучването, в което са проучени над 5000 души между 25 и 27 септември.

Проучването беше направено след призив на министъра на здравеопазването Йенс Шпан към германците, да избягват излишни чуждестранни пътувания и вместо това да отидат на почивка в собствената си страна. Той каза пред германската телевизия, че много инфекции на COVID-19 по време на пандемията са включвали хора, завръщащи се от други страни. „Мисля, че можем да се поучим от това по отношение на есенните, зимните и коледните празници“, коментира той.

Германската туристическа индустрия обаче се надява на търсенето през следващите няколко седмици. Например, TUI планира отново да предложи почивки на Канарските острови от 3 октомври, въпреки че правителството все още предупреждава да не се пътува до испанските острови. „Искаме да дадем на гостите избор дали да отидат на почивка или да отменят безплатно или да резервират отново (до друга дата)“, каза говорител на компанията. “Правим това, защото клиентите искат това.”

TUI реши да възобнови пакетните ваканции на Канарите през октомври заради училищните ваканции, обясниха от TUI. “Нашата цел е да предложим решение за есенните празници за гостите, които все още искат да пътуват до Канарите”. TUI ще създаде полетен график въз основа на действителното търсене.

Междувременно DER Touristik е най-новият германски туроператор, който удължава сезона за Гърция с нови пакетни оферти за почивка за Кос, Корфу и Крит до края на ноември. Втората по големина германска туроператорска група пусна специални оферти за островите, които могат да се резервират до 21 октомври за заминавания до 30 ноември. FTI и Vtours вече направиха подобни ходове през последните седмици.

Източник: fvw

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.

МТ проведе среща с най-големите туристически организации в Турция, рекламират зимните ни курорти

Министърката на туризма Марияна Николова проведе работна среща с най-големите туристически сдружения в Турция. По време на разговорите тя представи възможностите на страната ни за целогодишен туризъм. „България има великолепни условия за туризъм. Нашата целенасочена рекламна кампания повиши интереса на турските гости към зимните ни курорти и към посещенията в най-големите ни градове София, Пловдив, Варна и Бургас“, заяви българският министър.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин