fbpx
Новини Германия премахва забраната за пътувания, TUI започват да летят на 17 юни

Германия премахва забраната за пътувания, TUI започват да летят на 17 юни

Германия обяви днес, че отменя предупрежденията за пътувания до 31 европейски държави, като част от процеса на нормализиране след коронавирус. Външният министър Хайко Маас каза на пресконференция в Берлин, че от 15 юни нататък „предупреждението за пътуване“ за 31 европейски държави ще бъде заменено с индивидуални „съвети за пътуване“, които ще бъдат редовно актуализирани от министерството, за да информират пътуващите за потенциални рискове и ограничения.

Германците ще могат да пътуват до 26 страни-членки на ЕС, Великобритания, както и Исландия, Норвегия, Швейцария и Лихтенщайн. На въпрос кога Германия ще премахне предупреждението за пътуване за други страни, които успешно се справиха с пандемията COVID-19, Маас каза, че за страните извън ЕС, правителството първо ще изчака препоръките на Европейската комисия.

„Европейската комисия ще реши тази седмица дали да удължи ограниченията за пътуване от трети страни до зоната на ЕС. Следователно можем да обсъдим този въпрос отново на заседанието на кабинета през следващата седмица“, каза той.

През март германското правителство обяви предупреждение за пътуванията на своите граждани, като ги призова да избягват несъществени пътувания в чужбина с цел туризъм.

Европейският туроператор TUI заяви също днес, че Гърция и Кипър са сред основните дестинации за пътуване това лято, добавяйки, че програмата му ще стартира на 17 юни. Според изпълнителния директор на TUI Германия Марек Андришак, планът за пътувания включва също Балеарските острови, Канарските острови, Португалия, Хърватия и България.

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро

Експертни мнения: Има ли бъдеще за новия “Thomas Cook”?

"Старият" Thomas Cook, 179-годишна компания и вторият по големина туроператор в света след TUI, се срина през септември 2019 г. Fosun Tourism Group, китайски конгломерат за пътувания, който вече притежаваше известния Club Med, купи права върху марката на фалиралата компания за 14 милиона долара.

Българите – третата по големина група чужди туристи в Турция

Броят на чуждестранните посетители в Турция е достигнал 7,3 милиона в периода януари-август, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на данни на министерството на културата и туризма. Данните бележат спад с цели 76,6 процента в сравнение със същия период на миналата година, който се дължи на ограниченията за пътуване, наложени срещу разпространението на COVID-19.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин