fbpx
Новини Големите руски туроператори обявиха, че няма да летят в България през юли

Големите руски туроператори обявиха, че няма да летят в България през юли

Руската туристическа индустрия няма много надежди за възобновяване на туристическите програми през юли 2020 г. Повечето масови туроператори вече прилагат стандартните условия за прехвърляне на турове за дати на отпътуване през първата половина на юли или до края на този месец.

Освен това в последните дни на юни участниците от туристически агенции в социалните мрежи отбелязоха, че туроператорите започват да отменят резервации за юли.

ANEX Tour разпространи стандартни условия за прехвърляне на резервации до дестинации, базирани на чартърни превози (България, Гърция, Испания, Италия, Кипър, Хърватия и други) с дати на заминаване през целия месец юли.

Що се отнася до туровете до Турция, засега се прехвърлят само резервации с дати на заминаване до 15 юли. Вероятно компанията не губи надежда, че руските власти ще отговорят на предложенията на Турция за възобновяване на полетите в средата на юли.

Почивките в България през месец юли, могат да бъдат пренесени за периода от 1 септември до 20 декември 2020 г. или от 10 януари до 31 юли 2021 г.

Интурист засега отменя международни почивки с дати на заминаване до 16 юли, като могат да бъда пренесени за всички дати през 2020 или 2021 година. В допълнение клиентите могат да резервирате до други дестинации (както на чартъри, така и на редовни полети) на текущата цена или да депозират средства и да ги използвате по-късно.

Coral Travel пък удължи действието на акцията си по пренасяне на резервации за всички почивки с дати на отпътуване до 31 октомври 2020 г.

Туроператорът TEZ Tour пренася почивки до Турция и Кипър с дати на отпътуване до 17 юли включително, а в Гърция, Италия и Испания – до 31 юли. Компанията предлага да прехвърля резервации за други дати без доплащане въз основа на чартърния транспорт в редица посоки: България, Гърция, Испания, Италия, Турция, Кипър.

Източник: profi.travel

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро

Експертни мнения: Има ли бъдеще за новия “Thomas Cook”?

"Старият" Thomas Cook, 179-годишна компания и вторият по големина туроператор в света след TUI, се срина през септември 2019 г. Fosun Tourism Group, китайски конгломерат за пътувания, който вече притежаваше известния Club Med, купи права върху марката на фалиралата компания за 14 милиона долара.

Българите – третата по големина група чужди туристи в Турция

Броят на чуждестранните посетители в Турция е достигнал 7,3 милиона в периода януари-август, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на данни на министерството на културата и туризма. Данните бележат спад с цели 76,6 процента в сравнение със същия период на миналата година, който се дължи на ограниченията за пътуване, наложени срещу разпространението на COVID-19.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин