fbpx
Новини Голям процент от хотелите в Кипър може да не отворят това лято

Голям процент от хотелите в Кипър може да не отворят това лято

Повечето хотели в Кипър няма да могат да отворят този сезон, ако туристопотокасе окаже недостатъчен. Това се посочва в писмено изявление на кипърската хотелиерска асоциация в района на Фамагуста (включва курортите Протарас и Агия Напа).

„2020 г. може да бъде една от най-трудните за туристическата индустрия в Кипър. Поради нестабилната епидемиологична ситуация в страните, които са ни основен пазар, отварянето на много хотели е застрашено. Повечето от които не виждат причина във възобновяването на дейности за малък туристически поток“, се казва в изявлението. В момента хотелиерите са решили да изчакат до началото на юни, за да разберат дали ще има достатъчно вътрешен поток, за да се отворят поне малки обекти.

Основните пазари за региона на Фамагуста са Русия, Великобритания и Швеция, откъдето идват 75-80% от туристите. В тези страни все още не се говори за възобновяване на полетите с Кипър. Хотелиерите обаче се надяват, че е възможно да се стимулира туризмът и да се спаси сезона, дори ако руснаците, британците и шведите пристигнат поне в средата на юли.

В Кипър планират да открият туристическия сезон поетапно. От 9 до 20 юни летищата ще приемат граждани от 19 страни, разделени в две категории в зависимост от епидемиологичния им статус. При влизане ще е необходимо да се предостави сертификат за отсъствие на вируса.

Кипърската хотелиерска асоциация казва, че хотелиерите искат да възобновят работата си и са готови да инвестират пари, при условие че авиокомпаниите и големите туроператори на ключови пазари ги подкрепят.

Източник: Кипърска хотелиерска асоциация

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро

Експертни мнения: Има ли бъдеще за новия “Thomas Cook”?

"Старият" Thomas Cook, 179-годишна компания и вторият по големина туроператор в света след TUI, се срина през септември 2019 г. Fosun Tourism Group, китайски конгломерат за пътувания, който вече притежаваше известния Club Med, купи права върху марката на фалиралата компания за 14 милиона долара.

Българите – третата по големина група чужди туристи в Турция

Броят на чуждестранните посетители в Турция е достигнал 7,3 милиона в периода януари-август, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на данни на министерството на културата и туризма. Данните бележат спад с цели 76,6 процента в сравнение със същия период на миналата година, който се дължи на ограниченията за пътуване, наложени срещу разпространението на COVID-19.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин