fbpx
Новини Hilton освобождава 2100 служители, продължава съкращаването на разходи

Hilton освобождава 2100 служители, продължава съкращаването на разходи

Една от най-големите хотелски вериги в света Hilton ще освободи 2100 служители или приблизително 22% от работната си сила, тъй като ефекта от коронавируса продължава да намалява търсенето на почики и корпоративните пътувания.

Компанията също така удължава неплатения отпуск на много от своите служители за допълнителни 90 дни. Hilton обяви в края на март, че пуска част от служителите си в неплатен отпуск, както и временни съкращения на заплатите на ръководителите.

„Никога в 101-годишната история на Hilton нашата индустрия не се е сблъсквала с глобална криза, която води пътуванията до пълен застой“, казва изпълнителния директор Кристофър Насетта в съобщение за пресата, добавяйки, че е „опустошен“ от решението.

Covid-19 почти не унищожи световната туристическа индустрия, което доведе до временно затваряне на хотели, ограничения на границите и намаляване на полетите. Големите хотелски вериги са едни от най-големите жертви, включително конкурентите на Hilton- Marriott и Hyatt.

Marriott, най-голямата хотелска верига в света, също пусна в неплатен отпуск някои служители през март. Миналия месец компанията заяви, че пандемията “има по-тежко и трайно финансово въздействие върху бизнеса на Marriott от 11 септември и финансовата криза през 2008 г., заедно.”

Hyatt обяви миналия месец, че са освободили 1300 служители, „поради историческия спад на търсенето на пътувания и очакваните бавни темпове на възстановяване“.

Хотелите в САЩ са загубили повече от 30 милиарда долара приходи и близо 6 от 10 хотелски стаи са празни, според Американската асоциация за хотелиерство и настаняване. Все пак има някои признаци на надежда за бавно възстановяване.

Източник: CNN

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Директор в Alltours: Планираме два пъти повече чартъри за България през 2021 година

"Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България. Страната ни е предпочитана дестинация за семейна почивка на германските туристи. През 2019 г. общият брой на туристическите им посещения у нас е над 761 хил., но корона-кризата ни изправи пред предизвикателства, които трябва да преодолеем с общи усилия."

Директорът на Интертурист: Турските хотели продължават намаляването на цените

Турските хотели търсят начини за допълнително намаляване на цените на нощувките през есенния сезон. Това обяви изпълнителният директор на туроператора "Интурист" Сергей Толчин по време на пресконференция в Националната служба за новини за резултатите от летния сезон.

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин