fbpx
Новини Hilton разработват стандарти за чистота, обявиха 10 рискови зони в хотелските стаи

Hilton разработват стандарти за чистота, обявиха 10 рискови зони в хотелските стаи

Хотелският гиган Hilton Hotels си партнира с Lysol (Американска компания, производител на дезинфектанти и почистващи препарати), и се консултира с клиниката Mayo относно нови стандарти за чистота на хотелите, които се очакват да стартират в началото на юни.

Глобалната програма, наречена Hilton CleanStay с Lysol Protection, се основава на съществуващи протоколи за почистване и отговаря на ежедневните проучвания сред потребителите, които изпълнителният екип на Hilton провежда, с цел да разберат по-добре желанията и очакванията на клиентите.

 „Нашите проучвания показват, че основния приоритет на пътуващите вече ще бъде чистотата и безопасността. Някои от мерките и стандартите могат да бъдат краткосрочни, а други – дългосрочни. Социалното дистанциране ще отшуми, но този акцент върху чистота и хигиена, вече е тук и ще остане дълго време.“каза старши вицепрезидентът на Hilton Фил Кордел.

Hilton започна дискусии с клиниката Mayo преди три седмици и екипът все още работи по финализиране на програма за обучение и обществени поръчки, която да изпрати до хотелските мениджъри през май.

Целта е до началото на юни цялата мрежа от Hilton с повече от 6100 места за настаняване да  работи с новата програма, каза Кордел.

Медицинските и техническите експерти в клиниката Mayo съветват Hilton Hotels относно подобрени стандарти за почистване, нови технологии и обучения за създаване на програма с коронавирусни процедури за безопасност.

Почистващият персонал и хотелското домакинство ще бъдат инструктирани да почистват помещенията чрез добавяне на допълнително ниво на фокус върху 10 „силно докосвани“ зони като ключове за осветление, дръжки на вратите и дистанционни за телевизори и климатици.

Hilton обявиха 10 зони в хотелската стая, върху, които почистващия персонал трябва да акцентира

Когато стаите са добре почистени, персоналът ще постави печат на Hilton CleanStay на вратите, подобно на протокол, обявен от Accor по-рано този месец.

Хилтън също така планира да увеличи честотата на почистване в общите части на хотелите, както и да продължи дигиталния чек-ин и безконтактни ключове за стаите, чрез мобилното приложение Hilton Honors и да подобри указанията за почистване на фитнес центъра.

„Hilton CleanStay надгражда най-добрите практики и протоколи, които сме разработили през последните няколко месеца, позволявайки на нашите гости да почиват спокойни и в безопасност с нас и да се съсредоточат върху незабравимите преживявания, които можем да предложим.“, заяви в изявление президентът и изпълнителен директор на Hilton Кристофър Насета.

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.

МТ проведе среща с най-големите туристически организации в Турция, рекламират зимните ни курорти

Министърката на туризма Марияна Николова проведе работна среща с най-големите туристически сдружения в Турция. По време на разговорите тя представи възможностите на страната ни за целогодишен туризъм. „България има великолепни условия за туризъм. Нашата целенасочена рекламна кампания повиши интереса на турските гости към зимните ни курорти и към посещенията в най-големите ни градове София, Пловдив, Варна и Бургас“, заяви българският министър.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин