fbpx
Новини Hilton с огромни загуби през 2020, но заетостта бавно се повишава

Hilton с огромни загуби през 2020, но заетостта бавно се повишава

Hilton Hotels са загубили 432 милиона долара, а RevPAR (приходи от налична стая) са паднали с 81% до 21,67 долара през второто тримесечие на 2020 г., когато вирусът COVID-19 удари много тежко пътуванията по света.

За сравнение, през второто тримесечие на 2019 г. Hilton имаше приходи от 261 милиона долара. Отчетите на Hilton коригираха EBITDA (печалба преди лихви, данъци, амортизация и амортизация) през второто тримесечие на 51 милиона долара, в сравнение с 618 милиона през второто тримесечие на 2019 г. – спад от 92%.

Компанията почувства най-значително отрицателно въздействие през април, първия месец на тримесечието и президентът и изпълнителен директор Крис Насетта каза, че оттогава нивата на заетост са започнали да се подобряват, тъй като хотелите се отварят отново. Към 31 юли 96% от 6100 хотела на компанията са отворени по целия свят.

Нивата на заетост са се повишили с около 20% в Съединените щати и 15% в Азия между април и юни. Заетостта в цялата група по света е била 22% през второто тримесечие, но е варирала широко между пазарите – от ниско ниво от 7% в Европа до високо от 29% в Азиатско-Тихоокеанския регион.

За първите шест месеца на годината заетостта в цялата група на Hilton Hotels е близо 40%.

Насетта казва, че очаква да изминат две-три години, преди бизнесът на Hilton да се върне към нивата, които е имал през 2018 и 2019 година. Въпреки че марката е забелязала известна активност за групови и бизнес резервации, изпълнителният директор на компанията казва, че това са предимно малки групи хора, свързани с кризата или групи, които трябва да се срещнат, но нямат достъп до офис пространството си.

Докато по-голямата част от резервациите идват от “ваканционни туристи”, Насета казва, че делът на тези, които минават през онлайн туристическите агенции, остава постоянен, а директните канали на Hilton нарастват с по-бързи темпове.

„Това е заради нашите действия. Не толкова какво правим с OTA, а поради това, че харчим големи суми за маркетинг и ориентираме нашата програма Honors за достъп до този тип клиенти“, казва той.

Що се отнася до бъдещия растеж, компанията казва, че има повече от 2700 хотела в развитие, състоящи се от близо 414 000 стаи, като повече от половината от тези стаи са извън Съединените щати, включително 35 места, където Hilton все още няма открити хотели.

Източник: www.phocuswire.com

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

МТ рекламира България като дестинация пред немски инфлуенсъри

Министърката на туризма Марияна Николова се срещна с Ан Щайнбах и Клеменс Зехи - блогъри и инфлуенсъри от Германия. Тя ги приветства за избора да посетят България през есента, когато у нас са много популярни разходките в планината и услугите на СПА курортите. Германските гости свързват страната ни предимно с летните почивки по Черноморието, но туристическият ни потенциал е много по-голям и разнообразен, обхващащ четири сезона. Лековитите води и балнеоцентровете стават все по-търсени и от много чужденци, информира министърът и припомни, че страната ни е на второ място в Европа след Исландия по богатство на минерални води.

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин