fbpx
Новини Хотелите в Турция предлагат на туристите Covid-19 застраховка: цена от 14 евро...

Хотелите в Турция предлагат на туристите Covid-19 застраховка: цена от 14 евро на седмица

Турските хотели предложиха на туристите оригинална услуга – коронавирусна „застраховка“, според която туристът няма да плаща „разликата“ за настаняване в дните между карантината и ваканцията, ако се разболее от коронавирус по време на почивка в турските курорти.

Туристите се проверяват на входа на страната, не само с топлокамери, но и с тестове за коронавирус. Резултатите от теста стават известни след два часа и всеки с положителен тест ще бъде настанен в болница или в карантинен хотел.

И за да не страдат гостите на турските курорти финансово от това и да не се страхуват да отидат на почивка, турските хотели ще въведат застраховка с подобно покритие. Съответно цените за здравно осигуряване COVID-19 започват от 14 евро седмично.

Такава застраховка ще позволи на турист в случай на лека форма на коронавирус, да бъде карантиниран в специален хотел и без всъщност да прекъсне почивката си. Освен това, ако карантинният период трае по-дълго от ваканцията, в случай на застраховка, туристът не трябва да плаща допълнителни дни.

Припомняме също, че „туристите очакват напълно различна почивка в Турция тази година“. По-специално те са предупредени за сериозни глоби,повече от 100 евро ако не носят маски на обществени места.

Източник: www.tourprom.ru

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

МТ рекламира България като дестинация пред немски инфлуенсъри

Министърката на туризма Марияна Николова се срещна с Ан Щайнбах и Клеменс Зехи - блогъри и инфлуенсъри от Германия. Тя ги приветства за избора да посетят България през есента, когато у нас са много популярни разходките в планината и услугите на СПА курортите. Германските гости свързват страната ни предимно с летните почивки по Черноморието, но туристическият ни потенциал е много по-голям и разнообразен, обхващащ четири сезона. Лековитите води и балнеоцентровете стават все по-търсени и от много чужденци, информира министърът и припомни, че страната ни е на второ място в Европа след Исландия по богатство на минерални води.

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин