fbpx
Новини Iberostar отваря свои хотели в няколко дестинации, устойчивостта е първи приоритет

Iberostar отваря свои хотели в няколко дестинации, устойчивостта е първи приоритет

Iberostar Group планира мащабно възобновяване на своите хотели в няколко дестинации, включително Испания, Черна гора, Будапеща, Гърция, Португалия и Мексико.

Испанската верига въведе повече от 300 мерки, предназначени да гарантират здравето и безопасността на гости и служители в избраните дестинации. Капацитетът на хотелите ще бъде намален, създадени са постоянна централизирана медицинска служба и нови мерки и протоколи за почистване. Новите процедури включват използването на маски, направени от рециклирани и рециклируеми материали, и мерки, които насърчават честото миене на ръце, за да се сведе до минимум използването на ръкавици.

Създаден е и медицински консултативен съвет. Хотел Iberostar Cristina в Майорка ще бъде първият отворен в “пробна фаза” този месец. Персоналът ще тества новите мерки за безопасност и хигиена, преди да посрещнат първите гости.

Изпълнителният директор на групата Сабина Флукса заяви: „Трудността се състои не в създаването на протоколи за безопасност, а в това да се прави от холистична, основана на науката гледна точка, без да навредим на напредъкът, който постигнахме в грижата за околната среда и устойчивия туризъм.”

“Гордеем се с мерките, които въведохме, по-специално защото те ни позволиха да запазим ангажимента си да бъдем компания без пластмасови продукти за еднократна употреба, доколкото позволява законодателството, и ни даде възможност да засилим политиките си за циркулация и използването на продукти с минимално въздействие върху околната среда.”, завърши Флукса, затвърждавайки силно изразената политика на Iberostar за устойчив туризъм.

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро

Експертни мнения: Има ли бъдеще за новия “Thomas Cook”?

"Старият" Thomas Cook, 179-годишна компания и вторият по големина туроператор в света след TUI, се срина през септември 2019 г. Fosun Tourism Group, китайски конгломерат за пътувания, който вече притежаваше известния Club Med, купи права върху марката на фалиралата компания за 14 милиона долара.

Българите – третата по големина група чужди туристи в Турция

Броят на чуждестранните посетители в Турция е достигнал 7,3 милиона в периода януари-август, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на данни на министерството на културата и туризма. Данните бележат спад с цели 76,6 процента в сравнение със същия период на миналата година, който се дължи на ограниченията за пътуване, наложени срещу разпространението на COVID-19.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин