fbpx
Новини Интервю с директора на "Интурист": Спестихме добри финанси и ще бъдем спокойни...

Интервю с директора на “Интурист”: Спестихме добри финанси и ще бъдем спокойни до 2021 г.

Генералният директор на туроператора “Интурист” Виктор Тополкараев на пресконференция от 7 юли коментира състоянието на компанията. „Видяхме рисковете във времето, успяхме да се прегрупираме както в организацията на процесите, така и в продукта, което даде възможност да се създаде добра„ въздушна възглавница“, която ни позволява да гледаме в бъдещето с увереност и да живеем спокойно дори до следващия летен сезон”, каза той.

„Първото нещо, което направихме, след като разбрахме през декември и януари, че светът е затъмнен от историята с вируса, бе да спрем да увеличаваме летни обеми.” – обясни ръководителят на туроператора.

„Спестихме много финансови ресурси, които в противен случай щяха да бъдат хвърлени практически никъде. Освен това беше приложен компетентен подход към продуктовата оферта, благодарение на който сега активно отваряме туризма в регионите.“

Отговаряйки на въпроса на кореспондента на TourDom.ru, Виктор Тополкараев обясни, че в момента „целият скелет на екипа продължава да работи и да получава заплати“. „Независимо от кризата или пандемията, средното текучество на персонал в здрава компания е 10-15% годишно и днес ние сме в тези граници“, каза той.

„Ние много добре знаем, че професионалистите са в основата на туристическия бизнес, а туроператорите и туристическите агенти се основават на първо място на качеството на персонала,“ каза директорът на „Интурист“. „Ето защо в сегашната ситуация просто не наехме нови хора, но запазихме целия основен персонал.“

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Директор в Alltours: Планираме два пъти повече чартъри за България през 2021 година

"Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България. Страната ни е предпочитана дестинация за семейна почивка на германските туристи. През 2019 г. общият брой на туристическите им посещения у нас е над 761 хил., но корона-кризата ни изправи пред предизвикателства, които трябва да преодолеем с общи усилия."

Директорът на Интертурист: Турските хотели продължават намаляването на цените

Турските хотели търсят начини за допълнително намаляване на цените на нощувките през есенния сезон. Това обяви изпълнителният директор на туроператора "Интурист" Сергей Толчин по време на пресконференция в Националната служба за новини за резултатите от летния сезон.

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин