fbpx
Новини Италия публикува ръководство за безопасен туризъм

Италия публикува ръководство за безопасен туризъм

Италианският съвет за туризъм (ENIT) публикува на своя уебсайт ръководства и протоколи, които имат за цел да убедят пътуващи до страната, че пътуването им е безопасно. Страната вече отвори границите си за посетители от ЕС. Вече европейските туристи не трябва да остават в карантина след влизането. Също по-рано Италия обяви готовността си да възобнови въздушната комуникация с Русия.

Публикуваните наръчници съдържат принципите на работа за всички сегменти в сектора на услугите, както и обща информация за туристите- протоколи и мерки за социално разстояние, които се прилагат в страната. В частност, подробно са описани условията на работа на колективните помещения за настаняване, ресторанти и плажове.

Например, на плажовете се препоръчва да се увеличи площта на засенчването, за да се избегне струпването през горещи часове, да се установи разстояние между шезлонгите най-малко 1,5 метра, както и да се монтират чадъри с плътност не повече от един на 10 квадратни метра. Шезлонгите и другото оборудване трябва да се дезинфекцират след всяка смяна на клиента.

Хотелите също поемат ангажимент за редовна дезинфекция и спазване на правилото за безопасно разстояние. В допълнение, спа центровете и сауните са забранени. Единствените изключения са предоставянето на услуги с предварителна резервация и със задължителна вентилация и обработка на помещенията.

Същите изисквания важат за обекти, които са отдадени под наем чрез краткосрочни наеми. На туристите настоятелно се препоръчва да носят маска във всички затворени пространства, включително градския транспорт и други места, където няма да могат да поддържат безопасно разстояние (1 метър). В повечето заведения ще се извърши дистанционно измерване на температурата на входа.

Освен това трябва да има налични средства за дезинфекция на ръцете и информация за превантивни мерки на няколко езика. За да вдъхнови пътуващите да пътуват до Италия, ENIT пусна първото си приложение Italia VR, което ще включва допълнителна информация за изкуството, историята, територията, културата, храната и виното.

Ето и пълното ръководство на Италия за възобновяване на туризма и вдъхване на увереност на бъдещите посетители- http://www.italia.it/en/useful-info/guidance-standards-for-hospitality-reopening/accommodation-and-short-stays.html

Източник: Italia.it

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Директор в Alltours: Планираме два пъти повече чартъри за България през 2021 година

"Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България. Страната ни е предпочитана дестинация за семейна почивка на германските туристи. През 2019 г. общият брой на туристическите им посещения у нас е над 761 хил., но корона-кризата ни изправи пред предизвикателства, които трябва да преодолеем с общи усилия."

Директорът на Интертурист: Турските хотели продължават намаляването на цените

Турските хотели търсят начини за допълнително намаляване на цените на нощувките през есенния сезон. Това обяви изпълнителният директор на туроператора "Интурист" Сергей Толчин по време на пресконференция в Националната служба за новини за резултатите от летния сезон.

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин