fbpx
Новини Jet2 отмени всички почивки до края на юни

Jet2 отмени всички почивки до края на юни

Тъй като британската министърка на вътрешните работи Прити Пател се подготвя да обяви задължителни 14-дневна карантина за пристигащи в Обединеното кралство и връщащите се летовници, една от големите туристически фирми Jet2 отмени всичките си юнски пътувания.

Това автоматично означава и че всички пътувания на Jet2 до България и летище Бургас през месец юни ще бъдат анулирани.

Базираната в Лийдс авиокомпания и туроператор планираха да стартират отново услугите си от 17 юни, точно три месеца след като Министерството на външните работи наложи предупреждение срещу всички несъществени пътувания в чужбина.

Датата в средата на юни съвпада плътно с плановете в Европа за отваряне на границите, след края на извънредните положения и предвиденото рестартиране на услугите на EasyJet.

Но говорител на Jet2 каза: „Предвид продължаващите ограничения за пътуване, причинени от пандемията Covid-19, ние взехме решението да възобновим програмата си за полети и почивки на 1 юли.”

Разочарованите летовници имат право на пълно възстановяване на сумата, но могат да изберат да променят датата на пътуванията си. Говорителят продължи: „Клиентите, които трябваше да пътуват преди 1 юли, не е необходимо да се свързват с нас. Продължаваме активно да се свързваме с всички клиенти, за да обсъдим техните възможности, една от които е промяната на почивката им за по-късна дата. Ако клиент има резервация на или след 1 юли, резервацията е предмет на нашите нормални условия.“

Конкурентите на Jet2, ТUI, все още не са обявили отговора си на карантинната политика на министерството на вътрешните работи.

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Директор в Alltours: Планираме два пъти повече чартъри за България през 2021 година

"Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България. Страната ни е предпочитана дестинация за семейна почивка на германските туристи. През 2019 г. общият брой на туристическите им посещения у нас е над 761 хил., но корона-кризата ни изправи пред предизвикателства, които трябва да преодолеем с общи усилия."

Директорът на Интертурист: Турските хотели продължават намаляването на цените

Турските хотели търсят начини за допълнително намаляване на цените на нощувките през есенния сезон. Това обяви изпълнителният директор на туроператора "Интурист" Сергей Толчин по време на пресконференция в Националната служба за новини за резултатите от летния сезон.

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин