fbpx
Новини Как италианските плажове се готвят за туристическия сезон

Как италианските плажове се готвят за туристическия сезон

Посетителите на плажовете в Италия могат да останат изненадани това лято. Чадърите и шезлонгите ще бъдат отдалечени на разстояние, дезинфекциращ гел за ръце ще бъде лесно достъпен на територията на плажа и дори ще има електронни системи за маркиране и резервиране.

Това са само някои от промените, които курортите обмислят, за да могат да отворят навреме за пиковия сезон, тъй като страната бавно започна да излиза от строгото блокиране, наложено за ограничаване на пандемията на коронавирус.

Въпреки предизвикателствата, Клаудио Амброгети, който през последните 15 години управлява плажа Ил Делфино на Таормина, продължава да е в крак с тенденциите.

„Това беше много труден период за нашия град и за цяла Италия, но плажните заведения са готови да отворят веднага след като имаме указанията“, каза той. Подобно на много „bagnini” или както наричат управителите на плажове в Италия, той се надява на здравни протоколи, указания и правила за дистанциране, които все още предстои да бъдат приети в Италия.

За малките семейни бизнеси на плажната ивица, които са разположени на малко разстоение, предложенияте, включващи най-малко 5 метра между чадърите, еднопосочни системи за потока на туристите, диспенсъри за дезинфектант и почистване на тоалетните след всеки клиенти, могат да се окажат прекалено скъпи.

Италия, една от най-силно засегнатите от пандемията страни, започна облекчаване на ограниченията, но италианците все още нямат право да пътуват извън своите региони и пътуванията в чужбина са забранени.

„Готови сме да отворим отново, но ако туристите не се върнат, ако границите не бъдат отворени отново и ако хотелите не се запълнят, разходите за стопанисване на ресторант ще бъдат неустойчиви“, каза Салваторе Париси, собственик на Baronessa, един от най-добрите ресторанти в Таормина.

Брюксел настоява да отвори отново границите за летен туризъм, но вероятно правителствата ще трябва да го направят по различно време. Италия е силно зависима от туризма, който представлява 13% от БВП и заема около 13% от работната сила.

Италианската национална агенция по туризъм заяви, че ще са необходими три години, за да се възстанови индустрията до нивата през 2019 г.

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.

МТ проведе среща с най-големите туристически организации в Турция, рекламират зимните ни курорти

Министърката на туризма Марияна Николова проведе работна среща с най-големите туристически сдружения в Турция. По време на разговорите тя представи възможностите на страната ни за целогодишен туризъм. „България има великолепни условия за туризъм. Нашата целенасочена рекламна кампания повиши интереса на турските гости към зимните ни курорти и към посещенията в най-големите ни градове София, Пловдив, Варна и Бургас“, заяви българският министър.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин