fbpx
Новини Кипър поема разходите при заразени туристи с Covid-19, открива сезона на 9...

Кипър поема разходите при заразени туристи с Covid-19, открива сезона на 9 юни

Кипър представи план за извънредни ситуации и покриване на медицински разходи, ако турист се разболее от Covid-19, като част от усилията за насърчаване на завръщането на почиващите.

Ще бъдат обособени специални карантинни хотели, като правителството ще покрива разходите за настаняване, храна, напитки и лекарства. Инициативата има за цел да гарантира, че всички случаи на вируса ще бъдат бързо изолирани, когато международното пътуване до острова се възобнови през юни след почти три месеца.

Болница със 100 легла пък ще се погрижи само за пътници, които имат положителен тест, а около 112 отделения за интензивно лечение, оборудвани с 200 респиратори, ще бъдат запазени за най-болните пациенти. 500-стаен „карантинен хотел“ ще бъде на разположение и за членове на семейството на пациентите.

Решението беше обявено в писмо към авиолинии, туроператори и правителства на държави в Европа.

Ще бъдат въведени и строги здравни протоколи, тъй като правителството се опитва да привлече летовниците обратно, след като задължителната двуседмична карантина за влизащите в страната беше отменена в началото на седмицата.

Писмото, подписано от министрите на външните работи на Кипър, транспорта и туризма, акцентира и че островът има един от най-ниските коефициенти на заразени с коронавирус на глава от населението в Европа. Международното пътуване с въздушен транспорт до Кипър ще се възобнови на 9 юни от 19 държави, като всички пътници трябва да бъдат подложени на тест за коронавирус три дни преди заминаване. Тази мярка ще бъде отменена на 20 юни за 13 страни, включително Германия, Финландия, Израел, Гърция и Норвегия. Кипър очаква да успее да приеме британски и руски туристи до юли.

Заместник-министърът на туризма Савас Пердиос заяви: „Ударът беше силен и мащабен и сега се опитваме да дадем всичко от себе си през остатъка от сезона. Взехме много мерки, но в същото време разбираме, че хората искат да дойдат тук на почивка, така че не сме превърнали Кипър в масивна болница”.

Източник: Traveweekly

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро

Експертни мнения: Има ли бъдеще за новия “Thomas Cook”?

"Старият" Thomas Cook, 179-годишна компания и вторият по големина туроператор в света след TUI, се срина през септември 2019 г. Fosun Tourism Group, китайски конгломерат за пътувания, който вече притежаваше известния Club Med, купи права върху марката на фалиралата компания за 14 милиона долара.

Българите – третата по големина група чужди туристи в Турция

Броят на чуждестранните посетители в Турция е достигнал 7,3 милиона в периода януари-август, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на данни на министерството на културата и туризма. Данните бележат спад с цели 76,6 процента в сравнение със същия период на миналата година, който се дължи на ограниченията за пътуване, наложени срещу разпространението на COVID-19.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин