fbpx
Новини Крахът на Thomas Cook струва 350 милиона паунда на ATOL

Крахът на Thomas Cook струва 350 милиона паунда на ATOL

Сривът на Томас Кук струва рекордна сума от почти 350 милиона паунда в плащания на ATOL (Air Travel Organisers’ Licensing- финансова защита на хора, закупили пакетни почивки и полети от туроператор, който членува в ATOL системата).

Цифрата беше оповестена от авиационния регулатор, тъй като беше потвърдено, че повече от 99% от всички претенции, заявени от тези, които са загубили бъдещи ваканционни резервации, когато туристическият гигант се срина през септември, вече са уредени. Това се равнява на около 340 000 иска, оценени на почти 350 милиона паунда от схемата на ATOL. Това е най-голямата сума, изплащана някога след създаването на защитата на ATOL през 70-те години на миналия век, разкрива Органът за гражданска авиация(Civil Aviation Authority).

Претенциите за обещетения за отменени почивки продължават да пристигат ежедневно. CAA каза: „Докато системата за искове е отворена за нови искове до септември тази година, ние насърчаваме всеки, който все още не е отворил иск, да го направи възможно най-скоро.“

Изпълнителният директор на CAA Ричард Мориарти заяви: „Радваме се, че сме уредили над 99% от всички искания за отменени ваканции на Томас Кук, които получихме до момента. Това беше голяма операция, трябваше да се справим с огромна сложност, непълни данни и измамни претенции и ние признаваме, че обработката на някои случаи отне повече време, отколкото бихме искали.”

„Почти всички искове вече са изплатени и ние оценяваме търпението на бившите клиенти на Thomas Cook, по времето докато се справяхме с тази тежка задача – най-голямата, възниквала някога в ATOL.“

Той добави: „Бих искал искрено да благодаря на специализираните екипи, които създадохме в CAA, за да подпомогнем потребителите в този процес на рекламации. Работата им за връщане на правилните пари на правилните хора по време на най-голямата операция на искове за пътуване във Великобритания, беше забележителна и изключително оценена.“

Източник: CAA

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.

МТ проведе среща с най-големите туристически организации в Турция, рекламират зимните ни курорти

Министърката на туризма Марияна Николова проведе работна среща с най-големите туристически сдружения в Турция. По време на разговорите тя представи възможностите на страната ни за целогодишен туризъм. „България има великолепни условия за туризъм. Нашата целенасочена рекламна кампания повиши интереса на турските гости към зимните ни курорти и към посещенията в най-големите ни градове София, Пловдив, Варна и Бургас“, заяви българският министър.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин