fbpx
Новини Летището във Франкфурт отчете лек подем през месец юли

Летището във Франкфурт отчете лек подем през месец юли

Данните за трафика на летище Франкфурт през юли бяха с над 80% по-ниски, отколкото през същия месец на предходната година. След спадът от 90,9% на пътниците през юни 2020 г. търсенето на самолетни пътувания се увеличи на летището във Франкфурт през юли 2020 г., след като бяха премахнати много ограничения за пътуване в рамките на Европейския съюз и началото на летния ваканционен период.

За първи път от началото на кризата Covid-19 месечният брой на пътниците на летището във Франкфурт през юли беше над 1 милион – летището в обслужило общо около 1,3 милиона пътници (-80,9% спрямо юли 2019 г.). През юли имаше два пъти повече пътници в сравнение с юни 2020 г., подчертава оперативната компания Fraport в медийно съобщение.

Независимо от това, имаше 5,6 милиона по-малко пътници в сравнение с юли 2019 г. – намаление с 80,9%. За първите седем месеца на 2020 г. летищата във Франкфурт все още показват намаление с 66,7% в сравнение със същия период на 2019 г.

С началото на летния ваканционен период регионалното разпределение на търсенето се промени. С по-малко ограничения за трансгранично пътуване, вътрешният трафик вече не е доминиращ, а обемът на европейския трафик значително се увеличи. Освен това имаше по-малък дял на бизнес пътуванията, тъй като ваканционният трафик започна да се увеличава поради началото на летния сезон.

Съответно регионите Южна Европа (-71.5%) и Югоизточна Европа (-63.4%) имат най-малък спад на броя на пътниците. И двата региона са отговорни за около половината от броя на пътниците по време на ваканционния период. Следователно типичните ваканционни дестинации като Гърция (-50,8%), Канарските острови (-59,6%) и Балеарските острови (-66,3%) имаха много по-голям брой пътници от всичкия останал трафик.

Източник: www.fvw.de

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.

МТ проведе среща с най-големите туристически организации в Турция, рекламират зимните ни курорти

Министърката на туризма Марияна Николова проведе работна среща с най-големите туристически сдружения в Турция. По време на разговорите тя представи възможностите на страната ни за целогодишен туризъм. „България има великолепни условия за туризъм. Нашата целенасочена рекламна кампания повиши интереса на турските гости към зимните ни курорти и към посещенията в най-големите ни градове София, Пловдив, Варна и Бургас“, заяви българският министър.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин