fbpx
Новини Линията Москва-Анталия на първо място в света по брой седалки, спад на...

Линията Москва-Анталия на първо място в света по брой седалки, спад на полетите в Европа

Компанията за анализ на данните за пътувания Cirium обсъди развитието на ситуацията в международните и вътрешните авиолинии през септември. Докато броят на полетите на вътрешните пазари на страните показва предварителни признаци на подобрение, твърдят анализатори, международните пътувания продължават да бъдат под сериозен натиск. Няма обаче признаци за отслабване на подновената тенденция на намаляване на трансграничния трафик, установена от края на август.

Така от 31 август до 23 септември броят на ежедневните международни полети е намалял с повече от 1000 и е достигнал 8400. Спрямо същия период на 2019 г. в света се извършват само 25% от международните полети.

От друга страна, броят на вътрешните полети по света, който възлизаше на 33 500 на 12 септември, продължи да нараства. И така, на 23 септември вече са около 35 000. В същото време броят на вътрешните полети в Европа поради нови огнища на коронавирус намаля с почти 5%. Според Cirium всеки трети самолет от 26 200 регистрирани пътнически самолета в света вече е на земята.

През 38-та седмица на 2020 г. (от 14 до 20 септември) маршрутът Москва-Анталия се превърна в най-голямата международна линия по брой пътнически места в две посоки. Според Cirium това направление регистрира почти 80 хиляди места на седмица, докато преди година обемът не е достигнал и 60 хиляди места.

Обемът на трафика по маршрута Москва-Анталия е два пъти по-голям от линията между португалския курорт Фаро и Лондон (2-ро място в световната класация, около 34 000 места) и по маршрута Истанбул-Лондон (3-то място, 32 000 места). ТОП-5 допълват маршрутите Москва-Истанбул (4-то място, около 30 хиляди места на седмица) и маршрута Лондон-Милано (около 29 хиляди места).

Източник: cirium

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Обявиха пакет от указания и мерки за зимните курорти през сезон 2020/21

Със заповед на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова се въвеждат единни правила за противоепидемични и санитарни мерки в курортите по повод предстоящия зимен сезон 2020/2021 г. Целта е всички туристически места да въведат еднакви практики, с които да се гарантират здравето и безопасността на туристите, а България да защити статута си на здравословна и сигурна дестинация.

Водещият немски туроператор за културен туризъм ще продава турове в България, регистрира 90% спад през 2020 година

Водещият германски туроператор за културен туризъм и пътувания, Studiosus, ще се фокусира върху безопасни почивки в европейските дестинации през следващата година, след като продажбите се сринаха с 90% през 2020 поради пандемията от коронавирус.

Директорът на “Пампорово” АД: Нямаме нищо против по-строгия контрол

За общи мерки срещу коронавируса в зимните ни курорти настояват от Националния борд по туризъм. В предложението си до Министерствата на туризма и на здравеопазването от борда настояват, че такива вече са въведени в много европейски страни и се прилагат едновременно във всички курорти.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин