fbpx
Новини Lufthansa закрива чартъри до България

Lufthansa закрива чартъри до България

Deutsche Lufthansa затваря германската чартърна дивизия на SunExpress, обща компания с Turkish Airlines, която превозва немски туристи до дестинации, включително България и Египет.

Германската авиокомпания обяви решението си на 23 юни, като разширяване на плана за намаляване на разходите и намаляване на мрежата, на фона на минималното търсене, породено от кризата с COVID-19.

SunExpress Deutschland, който оперира с флот от 20 самолета, спира функциониране заедно със загубата на 1200 работни места. Lufthansa добави, че ще поеме седемте самолета на Airbus SE A330, докато 11 по-малки самолета на Boeing 737 ще бъдат прехвърлени в турската част на SunExpress. Тя трябва да продължи да лети под сертификат на отделен въздушен оператор.

Оцелялата част от компанията ще се съсредоточи върху ваканционни полети от Германия, Австрия и Швейцария (регион „DACH“) до Турция, както и турски вътрешни услуги, използвайки флот от около 60 самолета, включително прехвърлените 737.

„Компанията ще се съсредоточи върху силите си във въздушното пътуване до Турция като домашен превозвач за Анталия и Измир“, казва Макс Ковнацки, изпълнителен директор. „Ние вярваме в силното завръщане на туризма в Турция и в силните, установени отношения между Германия, Европа и Турция и ще разширим полетната ни програма още повече през следващите седмици, за да отговорим на търсенето“, продължи Ковнацки.

SunExpress е основана преди 31 години като съвместно предприятие между Lufthansa и Turkish Airlines. Той е един от водещите доставчици на чартърни и ваканционни полети до Турция. През 2019 г. авиокомпанията отчете рекордни приходи от над 1,4 милиарда евро и превози над 10 милиона пътници. Пандемията COVID-19 опустоши туристическата индустрия на Турция тази година, а Lufthansa работи с прогнози, които показват, че бизнесът на ваканционните полети може да бъде ударен за години напред.

Източник: www.intellinews.com

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Директор в Alltours: Планираме два пъти повече чартъри за България през 2021 година

"Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България. Страната ни е предпочитана дестинация за семейна почивка на германските туристи. През 2019 г. общият брой на туристическите им посещения у нас е над 761 хил., но корона-кризата ни изправи пред предизвикателства, които трябва да преодолеем с общи усилия."

Директорът на Интертурист: Турските хотели продължават намаляването на цените

Турските хотели търсят начини за допълнително намаляване на цените на нощувките през есенния сезон. Това обяви изпълнителният директор на туроператора "Интурист" Сергей Толчин по време на пресконференция в Националната служба за новини за резултатите от летния сезон.

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин