fbpx
Новини МТ работи за облекчаване на условията за молдовските туристи

МТ работи за облекчаване на условията за молдовските туристи

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща с Н. Пр. Анатол Чебук, посланик на Република Молдова у нас. Основен акцент в дискусията бяха възможностите за облекчаване на условията за пътувания на молдовски граждани в България и подготовката за предстоящия зимен сезон.

От началото на месец август молдовски граждани могат да посещават България при представяне на отрицателен PCR тест, като към момента съвместно с всички компетентни институции се обсъждат възможностите за отпадане на това изискване, информира министър Николова. И подчерта, че молдовските туристи са желани гости у нас. През 2019 г. те са били  повече от 256,7 хил., което представлява ръст от 10.3% спрямо 2018 г., показват данните на Националния статистически институт.

Н. Пр. Анатол Чебук благодари за организирана среща и информира, че се водят разговори за облекчаване на транзитно-преминаващите туристи, което се очаква да повиши броя на посещенията им. Посланикът постави въпроса за мерките и действията, които се планират за предстоящия зимен сезон. В отговор вицепремиерът увери, че се прави всичко възможно за обезпечаване на сезона. За нас е важно да има чуждестранни гости в курортите ни, които са напълно безопасни, посочи още тя.

По време на срещата бе обсъдена и възможността да започне работа експертна група, според споразумението за сътрудничество между Молдова и България.

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.

МТ проведе среща с най-големите туристически организации в Турция, рекламират зимните ни курорти

Министърката на туризма Марияна Николова проведе работна среща с най-големите туристически сдружения в Турция. По време на разговорите тя представи възможностите на страната ни за целогодишен туризъм. „България има великолепни условия за туризъм. Нашата целенасочена рекламна кампания повиши интереса на турските гости към зимните ни курорти и към посещенията в най-големите ни градове София, Пловдив, Варна и Бургас“, заяви българският министър.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин