fbpx
Новини Най-големите немски туроператори дадоха обещания за предстоящия туристически сезон

Най-големите немски туроператори дадоха обещания за предстоящия туристически сезон

Туроператорите в Германия обещават да връщат всички туристи вкъщи, ако бъде обявено извънредно положение в някоя от дестинациите, в която почиват, с цел да убедят клиентите си, че могат отново да пътуват безопасно. Но пътуването до дестинации извън Европа остава забранено до края на август.

Гаранцията за полет обратно в къщи вече е неразделна част от пакетната почивка, но очевидно туроператорите виждат необходимостта да подчертаят това пред потребителите, които може да се притесняват от пътуване в чужбина това лято.

Туристите, пътуващи с туроператора DER Touristik, ще бъдат върнати у дома от, ако има много случаи на Covid или бъде наложена забрана за пътуване в съответната дестинация, обеща Инго Бурместър, изпълнителен директор DER Touristik Central Europe.

“Който отиде на почивка с DER Touristik, той също ще бъде върнат от DER Touristik.”, заяви той.

Бурместър подчерта, че втората по големина туристическа група в Германия ще изпраща клиенти само до дестинации, където хотели и доставчици отговарят на всички необходими изисквания за хигиена и безопасност. Групата също така е създала денонощна гореща линия за клиенти. DER Touristik ще стартира лятната си програма 2020 на 15 юни с полети до Австрия, Хърватия, Дания, Италия, Бенелюкс, Полша и Португалия, следвана от Кипър, Испания, Черна гора, Гърция и България през втората половина на юни.

По подобен начин FTI се ангажира да репатрира клиенти от дестинации, засегнати от нови предупреждения за пътуване. Директорът Ралф Шилер подчерта: „Ако има допълнителни предупреждения за пътуване, тогава ще върнем засегнатите клиенти у дома възможно най-бързо и разбира се безплатно. Това остава голямото предимство на почивките с туроператорите в случай на криза.” Базираната в Мюнхен група възобновява програмата си през лятото 2020 г. със силен акцент върху Гърция, включително полети до гръцки острови с Кондор от 1 юли нататък, както и Кипър.

Собственикът на Alltours Вили Верхувен обаче предприема различен подход и призова всички пътници да си направят тест Covid-19 преди да предприемат полет. Той каза на германския вестник Rheinische Post, че полетите са сравнително безопасни поради филтрирането на въздуха в кабината, но добави: “За още по-голяма безопасност призовавам всички пътници да направят тест преди полета си.”

По отношение на рестарта на програмата на туроператора, Верхувен каза: „Очакваме това лято да достигне 50% от нивото от миналата година. Канарите, Гърция, Майорка и Турция са много силно търсени. Хората пътуват до местата, които намират за привлекателни и могат да очакват да бъдат в безопасност.”

Alltours, с 1,7 милиона клиенти миналата година, ще възобнови лятната си самолетна програма 2020 от 1 юли с пакетни почивки до плажни дестинации, включително Испания (Майорка, Канари ), Гърция, Хърватия, Италия, България и Португалия. Върхувен поясни също така, че Alltours е достатъчно финансов, за да премине през кризата без държавна помощ. “Миналата година реализирахме печалба от 46 милиона евро. Тази година загубата ще бъде на подобно ниво. Така че можем да се справим с това”, подчерта той.

От своя страна, лидерът на пазара TUI сега предлага бонус в размер на 250 евро за резервации на пакетни почивки в 200 хотела, включително много собствени марки. TUI Blue, Riu и други хотели с марка TUI в много южноевропейски дестинации ще се отворят отново през втората половина на юни или началото на юли.

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Директор в Alltours: Планираме два пъти повече чартъри за България през 2021 година

"Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България. Страната ни е предпочитана дестинация за семейна почивка на германските туристи. През 2019 г. общият брой на туристическите им посещения у нас е над 761 хил., но корона-кризата ни изправи пред предизвикателства, които трябва да преодолеем с общи усилия."

Директорът на Интертурист: Турските хотели продължават намаляването на цените

Турските хотели търсят начини за допълнително намаляване на цените на нощувките през есенния сезон. Това обяви изпълнителният директор на туроператора "Интурист" Сергей Толчин по време на пресконференция в Националната служба за новини за резултатите от летния сезон.

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин