fbpx
Новини "Новият" Thomas Cook стартира следващата седмица, получи ATOL лиценз

“Новият” Thomas Cook стартира следващата седмица, получи ATOL лиценз

Онлайн туристическата агенция “Thomas Cook”, собственост на китайската компания Fosun, е получила лиценза си за ATOL (Air Travel Organisers’ Licensing) от Управлението за гражданска авиация. Уебсайтът на CAA вече е актуализиран, за да покаже, че Thomas Cook Tourism (UK) Company Limited е получил лиценза под номер Atol 11806. Първоначалният лиценз е за 364 пътници до края на този месец.

ATOL или Air Travel Organisers’ Licensing е схема на Обединеното кралство за управление на гражданската авиация (CAA) за предоставяне на финансова защита на хората, закупили пакетни почивки и полети от туроператори, членове на организацията.

Уебсайтът thomascook.com, вече дава възможност клиентите да се регистрират за актуализации за компанията.

Източници, близки до компанията, казаха миналата седмица, че новата OTA ще превозва около 50 000 пътници през първата си година. Очаква се компанията да стартира официално седмицата, започваща на 14 септември.

Китайският конгломерат Fosun придоби марката Thomas Cook за 11 милиона паунда през ноември 2019 г. след фалита на туристическия гигант септември месец миналата година. Миналата година Travel Weekly съобщи, че Fosun е създал екип от 15 души, който да наблюдава старта на онлайн туристическата агенция, включително бившия директор за стратегията и технологиите на Thomas Cook Алън Френч, като главен изпълнителен директор, както и бившия финансов ръководител Радж Шарма, като главен финансов директор.

Източник: Travelweekly

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

МТ рекламира България като дестинация пред немски инфлуенсъри

Министърката на туризма Марияна Николова се срещна с Ан Щайнбах и Клеменс Зехи - блогъри и инфлуенсъри от Германия. Тя ги приветства за избора да посетят България през есента, когато у нас са много популярни разходките в планината и услугите на СПА курортите. Германските гости свързват страната ни предимно с летните почивки по Черноморието, но туристическият ни потенциал е много по-голям и разнообразен, обхващащ четири сезона. Лековитите води и балнеоцентровете стават все по-търсени и от много чужденци, информира министърът и припомни, че страната ни е на второ място в Европа след Исландия по богатство на минерални води.

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин