fbpx
Новини Оптимизъм: Директора на TUI посочи България като сигурна дестинация след Covid

Оптимизъм: Директора на TUI посочи България като сигурна дестинация след Covid

Изпълнителният директор на TUI GROUP Фридрих Юсен призова държавите-членки на ЕС да разработят „пътна карта за пътуване“, за да се гарантира, че почивките все още са възможни през тази година.

Юсен заяви, че правителствата трябва да осигурят „ясна перспектива“ за туризма в Европа и каза, че пътната карта ще помогне за отваряне на пътуванията към страни, постигнали добър напредък в битката срещу Covid-19. Той посочи дестинации, включително Гърция, България, Кипър, Португалия и Балеарските острови като възможности за предстоящи пътувания.

Изпълнителният директор на най-големия туроператор в света каза, че почивките у дома не трябва да са единствената възможност за европейците, като същевременно подчерта, че резервациите за 2021 г. в момента са на “благоприятно ниво”.

Юсен каза: „И в Германия, и в Европа пътуванията и почивките имат голямо значение за хората. Трафикът на нашите уебсайтове за резервации е с 90% ръст в сравнение с предходната година, въпреки че пътуванията в момента не са възможни. Резервациите за 2021 г. също до момента са на добро ниво. Сега главната цел е да излезем стабилни от кризата. Туризмът в Европа се нуждае от ясна перспектива. ЕС и държавите-членки трябва да разработят пътна карта за пътувания в Европа и да направят ваканциите възможни през 2020 г.”

„Това включва отварянето на туризма и възстановявания на полетите до страни и региони на Европа, които постигнаха добър напредък и активно насърчават завръщането на летовниците, като Гърция, Кипър, Португалия, Балеарските острови, Австрия или България. Почивките у дома са вариант, но не трябва да са единственият за Европа и европейците. ”

Неговите коментари дойдоха, когато TUI Китай обяви, че възобновява бизнес операциите и предлага екскурзии на почиващите в Китай, три месеца след спирането като туристическата индустрия спря. TUI Китай предлага кратки пътувания до планини и китайски плажни курорти под продукт, наречен Tui Selection. Юсен добави: „Нашите офиси в Пекин и Шанхай също функционираха по време на кризата, но ваканциите не можеха да се продадат. Сега виждаме ясно ръста в търсенето на ваканционни пътувания. TUI Китай постепенно ще увеличи обхвата си от предложения през следващите няколко седмици.”

Източник: TravelWeekly

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

МТ рекламира България като дестинация пред немски инфлуенсъри

Министърката на туризма Марияна Николова се срещна с Ан Щайнбах и Клеменс Зехи - блогъри и инфлуенсъри от Германия. Тя ги приветства за избора да посетят България през есента, когато у нас са много популярни разходките в планината и услугите на СПА курортите. Германските гости свързват страната ни предимно с летните почивки по Черноморието, но туристическият ни потенциал е много по-голям и разнообразен, обхващащ четири сезона. Лековитите води и балнеоцентровете стават все по-търсени и от много чужденци, информира министърът и припомни, че страната ни е на второ място в Европа след Исландия по богатство на минерални води.

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин