fbpx
Новини Основателят на Alltours: Преминаваме през кризата без държавна помощ

Основателят на Alltours: Преминаваме през кризата без държавна помощ

Германският бизнесмен Вили Верхувен има за цел да изведе Alltours от кризата Covid-19, без да се налага да призовава за финансова подкрепа от държавата.

“Преминаваме през диви времена”, каза основателят на четвъртия по големина немски туроператор, докато преразглеждаше позицията на компанията след драматичните последните няколко месеца. До февруари всичко изглеждаше добре с увеличение на приходите от 22%, но блокирането засегна силно туроператора, както и повечето туристически компании.

Въпреки това, Верхувен вярва, че Alltours е най-добре позиционираният туроператор в Европа в момента по отношение на финансите. “Ние сме единственият голям туроператор, който не се нуждае от държавна подкрепа”, обясни той.

През 2019 г. туроператорът имаше около 1,7 милиона клиенти и генерира приходи от 1,45 милиарда евро, според годишното досие на германските туроператори. Той също така увеличи печалбите с 15% миналата година. Освен това Alltours има висок коефициент на собствения капитал от 60% след много години на реинвестиране на печалби и не е необходимо да изплаща дългове.

Поради тези причини Верхувен е убеден, че неговата компания “ще излезе много по-силна от кризата”. Групата обаче интензивно преглежда разходите си, включително в централния офис в Дюселдорф. Но собственикът на компанията обеща: “Няма да съкращаваме персонал.”

Alltours често тръгва по свой път и се разграничава от решенията на останалите големи туроператори. Например, по-рано тази година туроператорът отхвърли схемата за ваучери за анулирани почивки, която беше договорена от Немската туристическа асоциация (DRV) с правителството. Вместо това възстановява на клиентите си сумите по анулираните им резервации.

“Първите плащания направихме още в началото на април”, каза Верхувен. Това означава, че клиентите, които са резервирали великденските ваканции, са си върнали парите веднага.

Alltours е традиционно силен в Испания и Гърция, където групата притежава и оперира 34 хотела Allsun на Майорка, Канарите и Крит. „Дестинациите вървят добре в момента и ще се развият добре това лято, а също и през следващата година“, прогнозира той.

Но много други дестинации все още чакат завръщане и Верхувен е песимист по отношение на перспективите за Египет и Тунис, както и за дестинациите на дълги разстояния. За разлика от това, шефът на Alltours е по-оптимист по отношение на дестинациите за самостоятелно шофиране в Европа и вярва, че туристическите агенти трябва да ги популяризират по-силно.

Източник: www.fvw.de

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.

МТ проведе среща с най-големите туристически организации в Турция, рекламират зимните ни курорти

Министърката на туризма Марияна Николова проведе работна среща с най-големите туристически сдружения в Турция. По време на разговорите тя представи възможностите на страната ни за целогодишен туризъм. „България има великолепни условия за туризъм. Нашата целенасочена рекламна кампания повиши интереса на турските гости към зимните ни курорти и към посещенията в най-големите ни градове София, Пловдив, Варна и Бургас“, заяви българският министър.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин