fbpx
Новини Отмениха ITB Berlin 2020

Отмениха ITB Berlin 2020

Организаторите на изложението ITB в Берлин бяха принудени да отменят годишното събитие, заради опасността от бързото разпространение на коронавирус. Информацията излезе в няколко немски медии преди минути.

Очакваха се около 150 000 международни посетители в Messe Berlin, който трябваше да започне в сряда, 4 март.
Волф-Дитер Волф, председател на надзорния съвет на Messe Berlin, обясни: „В своята вече 54-годишна история ITB Berlin и Messe Berlin никога досега не са преживявали подобна ситуация. Бихме искали да благодарим на всички изложители и партньори по целия свят, които подкрепиха ITB Berlin през последните дни и седмици, и с нетърпение очакваме да продължим сътрудничеството с нашите партньори на пазара.“

Федералните служби в Германия са против провеждането на годишното изложение, като смятат, че рискът от по-нататъшни коронавирусни инфекции е твърде висок. Досега в страната са регистрирани около 50 случая. Messe Berlin от седмици изтъква, че решението за провеждане или отмяна на големи събития може да бъде взето само въз основа на препоръката или инструкцията на съответните органи. Само тези органи разполагат с цялата необходима информация и експертиза, за да направят правилните заключения, заявиха служители.
Повече информация относно отмяната може да получите тук:

https://www.itb-berlin.de/en/Extrapages/HealthInfo/
Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

МТ рекламира България като дестинация пред немски инфлуенсъри

Министърката на туризма Марияна Николова се срещна с Ан Щайнбах и Клеменс Зехи - блогъри и инфлуенсъри от Германия. Тя ги приветства за избора да посетят България през есента, когато у нас са много популярни разходките в планината и услугите на СПА курортите. Германските гости свързват страната ни предимно с летните почивки по Черноморието, но туристическият ни потенциал е много по-голям и разнообразен, обхващащ четири сезона. Лековитите води и балнеоцентровете стават все по-търсени и от много чужденци, информира министърът и припомни, че страната ни е на второ място в Европа след Исландия по богатство на минерални води.

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин