fbpx
Новини Предупреждението за пътуване на Германия шокира туристическата индустрия в Майорка

Предупреждението за пътуване на Германия шокира туристическата индустрия в Майорка

Германия издаде предупреждение за пътуване за почти цяла Испания, включително остров Майорка, една от най-популярните дестинации за почивка. Решението е огромен удар за туризма на Балеарските острови, но не всички германски туроператори отменят резервациите.

Германия е определила почти цяла Испания, с изключение на Канарските острови, но включително и Балеарските острови, като високорискова зона и издаде предупреждение за пътуване до тези дестинации. Пътуващите, които се връщат от райони с висок риск, са изправени пред тест за коронавирус или две седмици задължителна карантина.

С около 4,3 милиона посетители от Германия през 2019 г. Майорка е една от най-важните дестинации за почивка. Островът вече беше силно засегнат, когато правителството на Обединеното кралство удължи предупреждението си за пътуване за континентална Испания.

Пазарният лидер TUI отмени всички пътувания до Испания (с изключение на Канарските острови) до 24 август. DER Touristik (до 21 август) и Schauinsland-Reisen (до 28 август) взеха същото решение.

FTI и Anex Tour / Bucher Reisen следват различен път: Пътуващите имат избор да запазят резервацията си за Майорка или да я анулират безплатно в определен срок. Независимо от това, решението на германското правителство се разглежда не само като пагубно за туризма в Испания, но и като лош сигнал за целия туристически пазар.

Източник: fvw.de

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.

МТ проведе среща с най-големите туристически организации в Турция, рекламират зимните ни курорти

Министърката на туризма Марияна Николова проведе работна среща с най-големите туристически сдружения в Турция. По време на разговорите тя представи възможностите на страната ни за целогодишен туризъм. „България има великолепни условия за туризъм. Нашата целенасочена рекламна кампания повиши интереса на турските гости към зимните ни курорти и към посещенията в най-големите ни градове София, Пловдив, Варна и Бургас“, заяви българският министър.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин