fbpx
Новини Премиерът на Гърция обяви кога започва туристическия сезон в страната

Премиерът на Гърция обяви кога започва туристическия сезон в страната

Туристическият сезон в Гърция започва на 15 юни. От тази дата се разрешава отваряне на сезонните хотели. Това обяви в телевизионно обръщение към нацията премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис. Според него от 1 юли Гърция ще започне да приема чуждестранни туристи, като международният въздушен трафик до основните туристически дестинации се възобновява.

Гърция се отказа от първоначалната идея да изисква от посетителите здравна справка за отсъствието на COVID-19. При пристигането си избирателно туристи ще бъдат тествани за коронавирус. „Туристите ще бъдат тествани и ще бъдат спазени общите ни здравни протоколи, които въпреки това няма да засенчат нито нашето ярко слънце, нито естествената красота на Гърция“, подчерта г-н Мицотакис.

За да подкрепи туристическата индустрия, правителството през следващите пет месеца ще намали ДДС от 24 на 13% за обществения транспорт, независимо дали е автобус, ферибот или самолет. За да подкрепи националната икономика в борбата срещу последствията от пандемията на коронавирус, гръцкото правителство подготви пакет от мерки на обща стойност 24 милиарда евро.

Целогодишните хотели ще отворят в страната на 1 юни, а всички останали на 15 юни. В същото време в изявлението на правителството не се казва нищо за условия и меркте за епидемиологична безопасност, на които ще трябва да отговарят местата за настаняване и заведенията за хранене, които приемат туристи.

В същото време националният авиопревозвач Aegean Airlines вече обяви планове за възобновяване на международните полети. Първоначално, полетите ще бъдат възобновени до балтийските страни, Източна Европа, балканските страни, както и Великобритания и Германия.

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро

Експертни мнения: Има ли бъдеще за новия “Thomas Cook”?

"Старият" Thomas Cook, 179-годишна компания и вторият по големина туроператор в света след TUI, се срина през септември 2019 г. Fosun Tourism Group, китайски конгломерат за пътувания, който вече притежаваше известния Club Med, купи права върху марката на фалиралата компания за 14 милиона долара.

Българите – третата по големина група чужди туристи в Турция

Броят на чуждестранните посетители в Турция е достигнал 7,3 милиона в периода януари-август, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на данни на министерството на културата и туризма. Данните бележат спад с цели 76,6 процента в сравнение със същия период на миналата година, който се дължи на ограниченията за пътуване, наложени срещу разпространението на COVID-19.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин